Читај ми!

У прекиду железнички саобраћај на делу барске пруге због временских неприлика

Железнички саобраћај на деоници барске пруге између станица Ужице и Пријепоље тренутно је у прекиду, јер је због великих временских непогода током ноћи и јутра оштећена контактна мрежа и железничка инфраструктура на овом делу пруге, саопштило је предузеће "Инфраструктуре железнице Србије".

Како се наводи, на деоници барске пруге Пријепоље - Бистрица на Лиму на пругу је пало дрвеће које је јако невреме оборило, док је једној деоници покидана контактна мрежа.

Велике временске непогоде и оштећење железничке инфраструктуре током ноћи су проузроковали и пад напона у контактној мрежи.

У 4.55 сати укључен је напон у контактној мрежи на прузи између станица Ужице и Узићи, али је за саобраћај возова са електро-вучом затворен део пруге од Ужица до Севојна, наводи се у саопштењу.

Екипе "Инфраструктуре железнице Србије" су на терену и раде на поправљању контактне мреже на том делу барске пруге, као и на уклањању попадалог дрвећа са колосека.

У току је и контролни преглед контактне мреже и пруге на тој деоници барске пруге.

Због оштећења на барској прузи проузрокованих великим временским непогодама, током ноћи је за путнике возова који саобраћају између Београда и Бара, између Пожеге и Бијелог Поља организован аутобуски превоз.

У путничком железничком саобраћају на барској прузи због овога се током дана могу очекивати кашњења возова и поремећаји у функционисању саобраћаја.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара