Читај ми!

Preminuo ekonomista Boško Živković

U Beogradu je u nedelju preminuo profesor Boško Živković potvrđeno je RTS-u na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Bio je stručnjak za poslovne finansije, tržište kapitala i bankarstvo. 

Boško R. Živković je rođen 10. januara 1954. godine. Gimnaziju je završio u Pljevljima, a studije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu gde je i doktorirao.

Živković je od 2001. do 2003. godine bio pomoćnik ministra za razvoj finansijskih tržišta u Ministarstvu za privredu i privatizaciju, a bio je i predsednik Komisije za hartije od vrednosti 2003. godine.

Bio je i predsednik Saveta guvernera Narodne banke Srbije. Živković je bio član Ekonomskog saveta koji je osnovao nekadašnji premijer Mirko Cvetković.

Do 1995. godine radio je u CES MECON-u kao istraživač, a od januara 1994. godine predavao je na Fakultetu za menadžment, Univerziteta BK i Ekonomskom fakultetu u Banjaluci.

Na Ekonomski fakultet u Beogradu prelazi 2004. godine na predmetu finansijska tržišta. 

Oblasti njegovog profesionalnog interesovanja su poslovne finansije, tržišta kapitala i bankarstvo. Njegovo bogato konsultantsko iskustvo uključuje saradnju sa "Price Waterhosom" i UNDPR-om.

Boravio je neko vreme na usavršavanju na University of Rhode Island.

Objavio je nekoliko knjiga, između kojih su: Nestašica i startegija ubrzanja rasta (1990), Deoničarski kapital u Jugoslaviji (1991) i Rizici u bankarskom poslovanju (1993). 

Sahrana će se održati 8. frebruara na novom Bežanijskoj groblju.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво