Читај ми!

Šta studentima znači projekat "Od integrala do inženjera"

Projekat "Mladi inženjeri - od integrala do inženjera" udruženje studenata elektrotehnike Evrope organizuje 13. put. A program "Podeli svoje znanje", namenjen ženama, dvanaest godina realizuju Evropski pokret u Srbiji, Američka amasada i OEBS. Konkursi za oba projketa su u toku, a cilj je sticanje novih, praktičnih znanja.

Osnovni cilj projekta "Mladi inženjeri - od integrala do inženjera" jeste da se studenti upoznaju sa aktuelnim dostignućima i dešavanjima u svetu inženjerstva.

Na taj način će steći uvid u realnu sliku trenutnih potreba kompanija i u ono šta ih čeka po završetku studija. Projekat se sastoji iz tri dela: onlajn konrefencije i dva takmičenja.

Anastasija Gligorov, pi-ar koordinator BNE22 kaže da je ABB robo čelindž (ABB Robo Challeng) takmičenje iz robotike u vidu hakatona, koje traje 24 sata i održava se na Elektrotehničkom fakultetu.

"Što se tiče drugog hakatona, on se ove godine održava prvi put. On se zove Tenderly Blockchain hackathon i na temuje blokčejna, odnosno veb 3 tehnologije. Sa temom blokčejna studenti će imati prilike da se upoznaju i na samoj konferenciji. Svi su čuli šta je blokčejn, ali nije im do kraja jasno o čemu se radi. Tako da je ovo lepa prilika da upoznamo sve sa tom tehnologijom", objasnila je Gligorov.

A Adrijana je, osim na projektu "Mladi ambasadori" uključena i u program "Podeli svoje znanje". Namenjen je ženama.

"Podrazumeva učešće mentorina kako ih i zovemo. To su mlade devojke i one koje se tako osećaju iz različitih oblasti, koje žele da unaprede svoje znanje i veštine a sa druge strane tu su njihove mentorke. Bitno je da imaju cilj. Mi im pomažemo da ga oni jasno definišu, da budu zainteresovane za tu oblast u kojoj žele da unaprede svoje znanje i da budu motovisane da zaista tokom 11 meseci učetvuju u radu i sa svojom mentorkom i sa oslalim devojkama koje su na programu", kaže Adrijana Nikitović, projektna asistentkinja u Evropskom pokretu u Srbiji.

Najviše ih interesuju biznis, upravljenje finansijama, otvaranje kompanija, IT.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво