Čitaj mi!

Kod vlasnika i zakupca autobusa koji se prevrnuo u Bugarskoj utvrđeno više od 100 prekršaja

Prilikom kontrole vlasnika autobusa koji se prevrnuo u Bugarskoj sačinjeno 99 prekršajnih naloga, a kod zakupca tog autobusa, koji je imao licencu za prevoz putnika, utvrđena četiri prekršaja, saopštio MUP.

Povodom saobraćajne nezgode u kojoj je povređeno dvanaestoro dece i dvoje odraslih, kada se autobus koji je prevozio decu i roditelje iz Srbije prevrnuo u Bugarskoj, po hitnom postupku je izvršen nadzor vlasnika autobusa, kao i preduzetnika koji je zakupio taj autobus, saopštile je policija.

"Tom prilikom, kod pravnog lica – vlasnika vozila utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, zbog čega je sačinjeno 99 prekršajnih naloga za koje je predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 3.510.000 dinara i podnet je jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima", navodi se u saopštenju.

Tokom nadzora korisnika vozila po ugovoru o zakupu, koji inače poseduje važeću licencu za prevoz putnika, utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima.

Po tom osnovu, kako se navodi, sačinjena su četiri prekršajna naloga za koje je predviđena ukupna novčana kazna od 420.000 dinara, a podnet je i jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Iz MUP-a poručuju da će, pored redovnih kontrola, povodom početka školske godine saobraćajna policija pojačano kontrolisati prevoznike i autobuse za organizovani prevoz dece.

Autobus koji je sleteo u jarak na auto-putu Trakija u Bugarskoj prevozio je članove folklornog ansambla iz Batajnice, koja su vraćala sa festivala u Nesebaru.

Sedmoro dece je u ponedeljak uveče dovezeno u Srbiju, a bugarski mediji javljaju da bi sutra helikopterima Republike Srbije trebalo da bude prevezeno i dvoje dece koja su prebačena u sofijsku bolnicu "Pirgov".