Читај ми!

Mihailu u životnoj borbi pomažu drugari, za nastavak lečenja nedostaje još 100.000 evra

Dvanaestogodišnji Mihailo Knežević, koji boluje od akutne limfoblastne leukemije, moraće u Italiju na lečenje, a za to mu nedostaje još 100.000 evra. U prikupljanju novca mu pomažu i drugari iz škole. Svi mu možemo pomoći slanjem 1322 na 3030.

Sviranje gitare, sport, trčanje i druženje Mihailo je preko noći zamenio jakim i iscrpljujućim terapijama. U junu po đačku knjižicu samo on nije došao, a sa drugarima iz škole sada se druži preko interneta, jer samo tako može.

"Volim da igram igrice. Volim ja dosta toga što sad ne mogu, voleo bih da idem u neke šetnje. Volim fudbal, Ronalda… Voleo bih da i ja igram fudbal, kako ja vidim slike kad mi pošalju drugari", kaže Mihailo Knežević.

Zbog jake prehlade i umora početkom godine, Mihaila su roditelji odveli kod lekara. Delovalo je da će brzo proći, ali na poslednjem pregledu otkriven je najteži oblik leukemije.

"Pođemo mi u privatnu laboratoriju u Grockoj. Kada smo tamo pošli, bio je mali brdačak na putu. Onda mi je bilo sve jasno. On nije mogao da izađe uz to brdo", navodi Ivica Knežević, tata.

Najteži udarac za porodicu, kažu Kneževići. Ali borba se lakše podnosi kada pomažu seka Marija i drugari. Prvi korak učinili su upravo oni.

"U početku su oni čuli za mene, pa su hteli da mi pomognu, pa su napravili neki oglas i krenuli da prikupljaju novac za mene, ali to traje malo duže vreme", navodi Mihailo.

I mama Ivana potvrđuje da Mihailo ima najbolje i najdivnije drugare na svetu.

Zbog iscrpljujućih terapija Mihailo je izgubio pamćenje. Ponovo je učio da čita, piše, računa, crta i uspeo je. Nada se, kao i svi drugi koji mu pomažu, da će uspeti i lečenje u Italiji, a za to je potrebno prikupiti još 100.000 evra.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво