Читај ми!

Protest poljoprivrednika – traktorima blokirali zgradu Opštine Rača, završen sastanak sa premijerkom

Nezadovoljni poljoprivrednici, koji su prethodnih dana protestovali širom Srbije, blokirali su traktorima jutros zgradu Opštine Rača, javlja reporter RTS-a. Završen je sastanak sa premijerkom Anom Brnabić.

Poljoprivrednici, koji su prethodnih dana protestovali širom Srbije, sastali su se sa premijerkom Anom Brnabić.

Neće biti obraćanja premijerke, ali se očekuje da se ratari posle sastanka obrate ispred zgrade Vlade.

U isto vreme, ratari sa teritorije Opštine Rača kod Kragujevca blokirali su sa desetak traktora Karađorđevu ulicu ispred zgrade opštine u znak podrške kolegama koje protestuju u Novom Sadu.

Poručili su da neće odustati od blokade zgrade opštine dok im iz Beograda ili Novog Sada kolege ne jave da je postignut dogovor sa premijerkom.

Poljoprivrednik iz Rače Milan Milošević izjavio je da su poljoprivrednici došli da izraze nezadovoljstvo agrarnom politikom države.

"Čekamo ishod pregovora u Vladi Srbije. Ukoliko budu uvažili naše zahteve, ići će svako da radi svoj posao. Više bih voleo da sam na njivi, nego što sam primoran da budem ovde. Planiramo da ovde provedemo noć, jer ne odsutajemo, ako treba, bićemo pet dana ovde do ispunjenja naših zahteva", rekao je Milošević.

Naveo je da su zahtevi poljoprivrednika iz Rače identični onima koje su iznele njihove kolege u Novom Sadu, da cena suncokreta bude 700 evra po toni plus PDV, da poljoprivrednicima "plavi" dizel bude dostupan na svim pumpama, da država kontroliše cenu mineralnih đubriva, subvencije od 300 evra po hektaru i potpunu promenu agrarne politike države.

Nezadovoljni ratari protestovali su prethodnih dana širom Srbije, a juče su blokirali centar Novog Sada.

Zahtevaju, između ostalog, da cena suncokreta ne bude manja od 700 evra po toni, da gorivo bude 170 dinara na svim pumpama i da se se sipa tri puta dnevno, uz kartice.

Sa njima je u utorak razgovarao ministar Branislav Nedimović i obećao je da će zahteve rešiti u roku od 48 sati. Međutim, oni zahtevaju da pismenim putem dobiju garancije od predsednika Republike.

Ratari su juče odustali od prethodno najavljene radikalizacije blokada.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво