Читај ми!

Donja Brnjica, uvredljivi grafiti i psovke upućene Srbima

Uvredljivi grafiti sa psovkama na albanskom jeziku ispisani su noćas na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića, na pedesetak metara od pravoslavne crkve u Donjoj Brnjici, preneli su RTS-u preostali Srbi u tom selu. Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da su gnusne poruke lice vlasti u Prištini i njihova mrlja.

U kući Dimitrijevića niko ne živi, vlasnik je preminuo, a poruke su jutros primetile komšije.

Osim na zidu, uvredljive poruke prema Srbima i Srbiji ispisane su i na asfaltu i banderi.

Srbi u Donjoj Brnjici kažu da svaka ispisana poruka uznemirujuće deluje na njih, ali da je dobro da su meštani suzdržani jer, kako kaže, Albanci u selu očigledno žele da isprovociraju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da su na porodičnoj kući Dimitrijevića u Donjoj Brnjici osvanuli uvredljivi grafiti mržnje i poručio da su gnusne poruke lice vlasti u Prištini i njihova mrlja.

"Ostaje da vidimo hoće li neko iz međunarodne zajednice osuditi ovaj necivilizacijski čin", napisao je Petković na Tviteru. 

U Donjoj Brnjici se u poslednjih desetak godina omasovila prodaja srpskih kuća i imanja. Pre rata je u selu živelo više od 1.500 Srba danas ih je oko 350.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво