Читај ми!

Deo putnika iz Rima vraća se autobusom za Srbiju, rešenje i za lekare u Frankfurtu

Umesto avionom "Vizera", 77 putnika, koji su ostali zaglavljeni na letu iz Rima, krenulo je autobusom za Beograd o trošku Republike Srbije. Ostalima je ponuđeno da kupe karte preko drugih avio-kompnija i vrate se o svom trošku. Lekarima zaglavljenim u Frankfurtu ponuđena dva rešenja.

Putnicima iz Srbije koji su sinoć ostali zaglavljeni na aerodromima u Rimu i Frankfurtu, pošto su im otkazani letovi za Beograd, ponuđeno je rešenje za povratak.

Za one koji su ostali u Rimu, uz pomoć naše ambasade, države Srbije i aerodroma "Čampino", obezbeđen je smeštaj za dve noći.

Deo putnika, njih 77, krenulo je nešto pre 17 časova autobusom za Beograd o trošku države Srbije. Ostalima je ponuđeno da kupe karte preko drugih avio-kompanija i vrate se o svom trošku.

Prethodno je putnica Milica Maćašev za RTS potvrdila da su oni danas smešteni u hotel. Bilo ih je, kako je navela, oko 150, među kojima su i bebe i deca.

Kompanijom "Vizer" kojom je trebalo da lete su, kako ističe, nezadovoljni.

"Od 'Vizera' svakako ništa i dalje nema, kao neka povratna informacija - bilo koje vrste. Svi smo spremni da uradimo tužbu, da li ćemo zajedno, da li će svako posebno - ne znamo. I da pokušamo da refundiramo novac za ovaj stres i za ovo ovde što smo doživeli", rekla je Milici Maćašev.

Od kompanije su, kako RTS saznaje, dobili ponudu za jedno noćenje u hotelu, ali ne i promenu karte za novi polazak za Beograd.

Dva rešenja za lekare u Frankfurtu

Što se tiče lekara koji se još nalaze na aerodromu u Frankfurtu – ponuđeno je rešenje da se sutra njih četrdesetak vrati letom u 12 časova, a da se oko 60 putnika preveze avionom do Sarajeva ili Zagreba, a odatle autobusom do Beograda.

"Deo putnika će se već danas vratiti letovima preko aerodroma u Zagrebu, Temišvaru i Nirnebergu, dok će veći deo grupe biti vraćen u Beograd sutrašnjim letom u 11.30. To je let 'Lufthanze' direktno za Beograd", kaže generalni konzul u Frankfurtu Branko Radovanović.

Diplomatski predstavnici Srbije u Nemačkoj su sve vreme sa našim građanima i pokušavaju da pronađu smeštaj za naše putnike koji su prošlu noć proveli na aerodromu.

Kako je za RTS rekao ginekolog Dragan Stajić, kompanija "Lufthanza" nije im ponudila smeštaj, niti su mogli da uzmu stvari.

"Sad smo već preko 24 časa, bukvalno samo stojimo, i trčimo od šaltera do šaltera, pokušavamo da nađemo neko rešenje. Nisu zainteresovani za rešenje tog problema, čak se i čude što smo putovali kad znamo da imaju probleme na aerodromu", kaže za RTS dr Dragan Stajić.

Letovi su u Evropi juče otkazivani i zbog nevremena, ali i zbog koronavirusa i štrajka zaposlenih u avio-kompanijama.

Naime, novi talas infekcija koronavirusom zahvatio je austrijsku nacionalnu avio-kompaniju AUA, koja je, samo u subotu, morala da otkaže 52 od 360 planiranih letova.

I danas su otkazani brojni letovi, između ostalih i poslepodnevni let iz Beča za Beograd, a "Er Srbija" je saopštila da je, zbog nedostatka ljudstva na aerodromu Hitro, otkazan let za London.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво