Читај ми!

Odgovor Nebojše Stefanovića na optužbe Dijane Hrkalović

Ministar odbrane Nebojša Stefanović tvrdi da je meta "političko-medijske hobotnice" i da je Dijana Hrkalović u nedavnom intervjuu iznela "bujicu laži" o njemu. Bivši ministar policije direktno je optužio stranačkog kolegu Vladimira Đukanovića da stoji iza "orkestriranih napada" na njega. Stefanović navodi da je Hrkalovićeva bila prinuđena da ode iz MUP-a kada se saznalo da je na letovanju u Izraelu bila sa jednim od pripadnika kavačkog klana, inače vođom navijača FK Partizan sa Karaburme.

Nebojša Stefanović je u video-izjavi prosleđenoj medijima rekao da više od godinu dana odgovara na "svaku laž" koja se pojavi u javnosti u vezi s njim.

Hrkalovićeva je u intervjuu, koji je pre dva dana objavljen na jednom portalu, navela da je klan Veljka Belivuka štitio lično Stefanović koji bi, kako je rekla, trebalo da preuzme odgovornost za dela koja se njoj stavljaju na teret.

Ministar odbrane i bivši ministar policije poručio je da ne želi da mu se "ime provlači kroz blato", niti da ga bilo ko dovodi u vezu sa kriminalcima ili bilo kakvim krivičnim delima.

"Niti sam kriminalac, niti sam počinio neko krivično delo, a pogotovo nisam zaverenik protiv predsednika Vučića, čoveka koga podržavam u politici već duže od 20 godina. I pratim onu politiku koja Srbiju čini boljim mestom za život", rekao je Stefanović.

Kaže da je žrtva "političko-medijske hobotnice" koja vrši pritisak na institucije, a naveo je ime advokata Vladimira Đukanovića kao nekog ko orkestrira kampanju protiv svih koji se "suprotstavljaju njegovim biznis interesima".

Stefanović je naveo da Đukanović, inače pravni zastupnik Dijane Hrkalović, u emisije u kojima gostuje ne dolazi kao advokat već kao političar, "a to vreme koristi braneći svoje klijente".

Tvrdnje Hrkalovićeve "bujica laži"

Osvrnuo se na tvrdnje Dijane Hrkalović, nazivajući ih "bujicom laži".

"Ključna stvar u postupku protiv nje je predmet nedostavljanje tužiocu poruka iz telefona Veljka Belivuka, koji je bio predmet veštačenja, kojim se on dopisuje sa jednim visokopozicioniranim službenikom koji je u to vreme bio u vrlo bliskim, rekao bih intimnim, odnosima sa Dijanom Hrkalović", rekao je Stefanović.

Kaže da je poruke u izvornom obliku on nikada nije video i od suda je zatražio da ih objavi u celosti.

Naveo je i da je Hrkalovićeva svojevremeno bila na letovanju u Izraelu u društvu jednog od pripadnika kavačkog klana, inače vođe navijača FK Partizan sa Karaburme, koji je "sa njom bio u vrlo bliskim odnosima". Za to, kako tvrdi, "postoji dovoljno dokaza čak i svedoka".

"Iako tada nisam imao podataka da je ona počinila nekakvo krivično delo, nisam mogao da dozvolim da takva osoba nastavi da radi u MUP-u i ona je nakon toga bila prinuđena da podnese ostavku i ode iz Ministarstva", rekao je Stefanović i priznao da je njegova krivica što neke korake nije preduzeo na vreme.

Bivšu državnu sekretarku MUP-a optužio je da je sve vreme imala komunikaciju sa različitim kriminalcima, a od državnih organa očekuje da daju odgovore na pitanje da li je imala telefonsku komunikaciju sa Darkom Elezom, osumnjičenim za teška krivična dela.

Stefanović kaže da on nikada nije koristio Skaj telefone (koji se koriste za zaštićenu komunikaciju) i nadležne organe je pozvao da objave ko ih je sve upotrebljavao za kontakte sa kriminalcima.

"Medijske mašinerije i biznis interesi"

Istakao je da je važno da nadležni organi saznaju ko se krije iza kodnog imena "Šerif", odnosno ko je lice koje opisuje zaštićeni svedok Bojan Hrvatin protiv Belivukove grupe. To je, kako navodi, bio je izvesni Papić koji je sa kriminalcima održavao komunikaciju Skaj telefonom.

Stefanović tvrdi da je reč o suvlasniku portala Objektiv Aleksandaru Papiću koji je, kako kaže, Vladimiru Đukanoviću plaćao mesečnu apanažu od 240.000 dinara.

Navodi da Objektiv, Papić i Đukanović "sklapaju medijsku mašineriju i štite svoje biznis interese".

"Dijana Hrkalović besomučnim lažima pokušava da dobije milost u toj medijskoj mašineriji ne bi li joj pomogli da dobije blažu kaznu ili da kasnije bude postavljena u državnom sistemu, što naravno ne može da se dogodi, ali razumem kako ta mašinerija funkcioniše i zašto sam ja meta njihovih najžešćih napada. Veoma je važno da pobedi istina i da u Srbiji vlada vladavina prava za koju se zalaže predsednik Vučić i SNS", poručio je Stefanović.

U svom obraćanju pomenuo je i aferu "Jovanjica" i ponovio da brat Aleksandra Vučića, Andrej, sa tom aferom nema veze. Kaže da je jedini ko pokušava da ponovo uvuče Andreje Vučića u tu priču upravo advokat Predraga Koluvije – Vladimir Đukanović.

"Nijednu stvar nisam učinio niti preduzimao sa ciljem da nanesem štetu predsedniku Vučiću i njegovoj porodici", istakao je Stefanović u svom obraćanju koje je prosleđeno medijima.

Povodom tvrdnji Dijane Hrkalović oglasilo se i Tužilaštvo za organizovani kriminal i poručilo da takva istupanja nemaju nikakvu dokaznu snagu na sudu.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво