Читај ми!

ТОК: Јавна иступања немају никакву доказну снагу на суду

Тужилаштво за организовани криминал (ТОК) огласило се у вези са јавним оптужбама бивше секретарке МУП-а Дијане Хркаловић, које је против министра одбране Небојше Стефановића изнела у интервјуу, и поручило да таква иступања немају никакву доказну снагу на суду.

Тужилаштво наводи да Дијана Хркаловић, као и сви окривљени, износећи своју одбрану у истрази или на главном претресу, могу изнети све чињенице и околности које воде потпуном расветљавању кривичноправног догађаја и кривичног дела за које се терети, речено је Танјугу у том тужилаштву.

Такође, тужилаштво истиче да се Хркаловићева током истражног поступка бранила ћутањем, док је на суђењу изнела одбрану, али је одбила да одговара на питања тужиоца, чиме је покушала да отежа утврђивање истине и потпуно расветљавање свих околности и чињеница кривичних дела која јој се стављају на терет.

Како тужилаштво наводи, у последње време је постало уобичајно иступање окривљених у јавности, ван суднице, и изношење сопственог виђења догађаја за које су оптужени.

Тужилаштво истиче да таква иступања немају никакву доказну снагу и не могу се сматрати релевантним и веродостојним за кривични поступак пред судом.

Наиме, Хркаловићева је у интервијуу за Објектив рекла да је Стефановић штитио криминалну групу Вељка Беливука и Марка Миљковића, као и да је прислушкивао председника Александра Вучића.

Она је, такође, навела да су случај "Јовањица" Стефановић и полицијски начелник који је водио истрагу "монтирали".

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво