Čitaj mi!

Tradicionalni defile pripadnika MUP-a Knez Mihailovom

Povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, konjanici Policijske brigade, Orkestar policije i pripadnici različitih organizacionih jedinica MUP-a tradicionalno su svečano prodefilovali Knez Mihailovom ulicom do Kalemegdana. Policijski službenici su na Kalemegdanu organizovali taktičko-tehnički zbor kako bi građane upoznali sa svojim radom i sa njima proslavili svoj dan.

Uz zvuke marševa, konjanici, ali i pripadnici policije opšte nadležnosti, saobraćajne policije, Žandarmerije i vatrogasci pozdravili su građane povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije u svečanom defileu u Knez Mihailovoj, saopštio je MUP.

Svečani defile pridružio se taktičko-tehničkom zboru pripadnika MUP-a na Kalemegdanu, na kojem građani imaju priliku da se upoznaju sa veštinama, opremom i vozilima koje policija koristi u svom radu.

Program na Kalemegdanu je posebno prilagođen najmlađima, koji su uz druženje sa policajcima i kroz igru saznali više o policijskom poslu i naučili kako da bezbedno pređu ulicu.

Takođe, građani su se upoznali s metodama rada kriminalističke policije i oprobali se u tehnikama koje se koriste za rasvetljavanje krivičnih dela i identifikaciji počinilaca.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.