Читај ми!

O „Aidi“ na RTS-u ne odlučuju ni Žbanićeva ni Vučić

Tvrdnju Jasmile Žbanić da joj je „na RTS-u rečeno da se o prikazivanju filma Quo vadis, Aida moraju konsultovati sa Vučićem“ smatraćemo dezinformacijom dok ne kaže ko joj je na RTS-u to rekao.

Jasmila Žbanić nastavlja da pritiska RTS da emituje njen film „Kvo vadis, Aida“.

Prvo je koristila premijeru da poručuje svima i svakome da „Aida“ mora da bude na RTS-u, koristeći za tu kampanju i deo medija u Srbiji.

Odmah posle premijere i nekolicina ambasadora je pitala generalnog direktora da li će RTS emitovati „Aidu“, što se u svim zemljama smatra nedopustivim mešanjem u uređivačku politiku javnog medijskog servisa.

Sada Jasmila Žbanić kaže kako joj je „na RTS-u rečeno da se o prikazivanju filma 'Quo vadis, Aida' moraju konsultovati sa Vučićem“. Ovakve tvrdnje se obično tretiraju kao dezinformacije smišljene da bi se ostvarili nečiji interesi ili nanela šteta onome na koga se vest odnosi.

RTS će tako i tretirati ovu izjavu Jasmile Žbanić sve dok ne kaže ko joj je sa RTS-a to rekao.

Dotad, smatraćemo da je njena priča izmišljena. Naročito zato što je lako dokazati da rediteljka „Aide“ nikada o prikazivanju filma na RTS-u nije razgovarala ni sa urednikom filmskog programa, ni sa urednicom Zabavnog programa, ni sa direktorom programa, ni sa generalnim direktorom, kao i da oni nikada o filmu nisu razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

O prikazivanju „Aide“ na RTS-u ne odlučuju ni Žbanićeva ni Vučić.

I na kraju da kažemo i da bi na neki način mogao da nam laska toliki pritisak rediteljke da emitujemo „Aidu“. Ponekad se učini kao da je film snimala samo zato da bi se prikazao na RTS-u.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво