Читај ми!

Komisija za nestala lica: Pretraga terena na lokaciji rudnika Štavalj zbog moguće masovne grobnice

Na lokaciji rudnik Štavalj, opština Sjenica, u toku su aktivnosti na pretrazi terena radi pronalaska lica koja se vode kao nestala u vezi sa konfliktom na Kosovu i Metohiji, saopštila je Komisije za nestala lica Vlade Srbije.

Lokacija Rudnika Štavalj je bila predmet rada nadležnih državnih organa Srbije proteklih dvanaest dana na osnovu naredbe Tužilaštva za ratne zločine.

Pored nadležnih državnih organa, sudskog i rudarsko-geološkog veštaka iz Srbije na lokaciji su bili prisutni i stručnjaci Euleksa, predstavnici MKCK, UNDP i Prištinske delegacije Radne grupe za nestala lica na KiM u svojstvu posmatrača.

Završetak aktivnosti na pretrazi terena, koja je vršena u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa navodima Prištinske delegacije da su na navedenoj lokaciji pokopani posmrtni ostaci lica koja se vode kao nestala, planirana je u sredu, 25. maja 2022. godine.

Sprovođenje aktivnosti na lokaciji rudnik Štavalj je od posebnog značaja za porodice nestalih lica, koje godinama pokušavaju da pronađu i dostojno sahrane posmrtne ostatke svojih najbližih ali im se i šalje jasna poruka o opredeljenju nadležnih organa Srbije za proveru svake informacije u cilju pronalaska njihovih najmilijih.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво