Читај ми!

Oproštaj od Mateja Periša u Beogradu, sahrana u Splitu

Posmrtni ostaci Mateja Periša ispraćeni su iz Crkve Svetog Antuna u Beogradu za Split, gde će biti sahranjen u krugu porodice.

Matejev otac Nenad Periš zahvalio je svim vernicima koji su se molili za Mateja, SPC i Beogradskoj nadbiskupiji za održanu misu.

"Moj sin, njegovi posmrtni ostaci, i ja odlazimo, ali naša srca ostaju ovde", poručio je Nenad Periš.

Ispraćaj je predvodio beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, koji je prethodno služio svetu službu za Mateja Periša. Službi je prisustvovao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i više desetina građana koji su došli da odaju počast preminulom Mateju i izjave saučešće njegovom ocu Nenadu Perišu.

Ispraćaju tela Mateja Periša prisustvovao je i patrijarh srpski Porfirije, koji je istakao da smo se svi, bez obzira na naciju i veroispovest, molili za Mateja.

Vesić: Zbogom Matej, tužan je Beograd

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić oprostio se objavom na svom Fejsbuk nalogu od Mateja Periša, dodajući da su "svi drhtali nad njegovom sudbinom i nadali se".

"Nadao sam se do kraja da si se malo sklonio od svega i da ćeš ipak da upoznaš Beograd u koji si došao. Kao i mi tebe. Tužan sam. Tužan je Beograd", napisao je Vesić. "Svi smo zajedno drhtali nad tvojom sudbinom i nadali se. Tvoji Splićani, mi Beograđani, Zagrepčani, Novosađani... Tvoj divni otac održao je svima lekciju dostojanstvenosti. Neka te anđeli čuvaju! Zbogom Matej", poručio je Vesić.

Telo Mateja Periša, kojem se izgubio trag u noći između 30. i 31. decembra, pronađeno je 18. maja u Dunavu na Adi Huji.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се