Читај ми!

Počela ekshumacija tela Muamera Zukorlića

Počela je ekshumacija tela bivšeg predsednika Stranke pravde i pomirenja i narodnog poslanika i nekadašnjeg muftije, Muamera Zukorlića u Orlju, rodnom mestu gde je sahranjen. Zbog propisa pravosudnih organa kojima su tačno utvrđeni uslovi u kojima se izvodi proces nije dostupan pristup medijima i javnosti.

Svi prilazi koji vode prema Orlju i grobu ili mezaru Muamera Zukorlića su pod kontrolom policije.

Sin preminulog Muamera Zukorlića, Usame Zukorlić predao je Republičkom javnom tužilaštvu 11. aprila laboratorijske nalaze koji, kako je rekao, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.

Viši sud u Novom Pazaru doneo je odluku da proces ekshumacije i obdukcije tela Muamera Zukorilića obavi Međunarodni stručni tim sastavljen od obducenata iz naše zemlje, BiH i Nemačke.

Proces će nadgledati državni tužilac BiH.

Usame Zukorlić rekao je da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je Muamer Zukorlić otrovan teškim metalima, a druga da je otrovan hranom. Obdukcija će biti rađena u opštoj bolnici u Novom Pazaru, a telo će biti sahranjeno u dvorištu Altunalem džamije.

Sahrana je zakazana nakon poslepodnevne molitve, a nakon sahrane građani će moći da obiđu grobno mesto Muamera Zukorlića koji je preminuo novebra prošle godine.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво