Читај ми!

Mariji Novaković predati ključevi uzurpiranog stana nakon 23 godine, želi da se vrati u Prištinu

Mariji Novaković i njenoj majci Slavici predati su ključevi njihovog stana u Prištini. Stan im je uzurpiran još 1999. godine. Marija namerava da se vrati i živi u Prištini.

Marija Novaković i njena majka Slavica su sredinom prošle godine prijavile da im je stan uzurpiran i da traže da bude vraćen. Delovalo im je da počinju nemoguću misiju. Međutim, uspele su.

U Agenciji za verifikaciju imovine u Prištini predali su im ključeve njihovog stana. Nisu čekale, ušle su u svoj stan. Marija se najpre zahvalila medijima.

"Da nije bilo vas ja ne bih ispunila ovu moju želju. Vi ste mi omogućili, da uđem, da ostvarim svoje pravo, a ja mislim da će mi i ostale institucije omogućiti opstanak i nadam se kasnije i mojoj porodici", rekla je Marija nakon povratak u svoj stan.

Nakon sukoba 1999. godine Marija i njena porodica živeli su u Blacu, Prokuplju i Beogradu. Njihov stan u Prištini komšija je uzurpirao i izdavao. Godine 2005. dobila je potvrdu da je stan njihov, ali su pretnje nastavljene.

"Zvali su i ona nije imala hrabrosti tada. I onda kada je došla i kada se nama obratila, ja sam joj rekla - nemoj Marija da brineš, ja ću biti tu, kada poklekneš. Niko ništa neće smeti, sada institucije moraju da reaguju i da se poštuje zakon", objašnjava Marijina prijateljica Gordana Đorić.

Nastavlja se borba za vraćanje pomoćnog objekta 

Ona dodaje da sada predstoji nova borba u Agenciji za imovinu za vraćanje i pomoćnog objekta od 16 kvadrata u sklopu stana.

"Nismo ushićeni, ne možemo ni da se radujemo potpuno jer ne znamo šta možemo da očekujemo sutra. To nije u redu od strane Agencije", rekla je Đorićeva.

Jedina Srpkinja u delu naselja Ulpijana

Marija će ako počne da živi u svom stanu biti jedina Srpkinja u delu naselja Ulpijana.

"Što se komšija tiče ona je slobodna i slobodno se može osećati u svom stanu", rekao je novinarima jedan od komšija, Albanac.

Mariji za uspešan povratak nedostaje još i posao. Radila je do 1999. godine u vrtiću u Prištini.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković joj je obećao posao. Njen povratak biće primer drugima koji nisu prodali stanove.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара