Читај ми!

Starom domaćinstvu Đorđevića iz Gračanice udahnuta nova mladost, za tri meseca dobijaju novu kuću

Porodica Đorđević iz Gračanice koja već godinama živi u u teškim uslovima i oronuloj kući, uskoro će se useliti u novi dom. Sredstvima lokalne samouprave počela je izgradnja nove kuće u koju bi Đorđevići trebalo uskoro da se usele.

Bračnom paru Đorđević iz Gračanice ova zima je skoro neizdrživa. Stari su, iznemogli i bolesni, a krov nad glavom im je najveća briga.

Kuća u kojoj žive su nasledili. Zoran Đorđević ne pamti kada su je njegovi pradeda i deda gradili. Krov kuće je nalegao, zidovi se nakrivili.

Od danas, Đorđevići mogu da očekuju novu kuću. Gradi je lokalna samouprava.

"Vrednost kuće je oko tri miliona dinara površine 63 metara kvadratna. Čine je dve sobe, hodnik, kuhinja sa trpezarijom, kupatilo i ostava, terasa uz rampu za osobe sa invaliditetom", kaže Novak Živić, predsednik Privremenog organa opštine Priština u Gračanici.

Vodilo se računa da i Vesna Đorđević, višegodišnji invalid može u kuću i iz nje.

Vesna je deset godina bez vida. O njoj brine ćerka Maja, koja svakog dana pređe preko dvadeset kilometara. Noću kada majci treba pomoć, ne može da ostane kod roditelja. U novoj kući biće soba da i ona može da prespava i pomogne roditeljima.

"Živeli smo veoma teško, kuća je propala. Krpili smo je dokle se moglo, došlo je vreme da se ruši i počne da se gradi nova. Veće radosti za nas nema. Hvala svima koji su pomogli", ističe Zoran Đorđević.

A pomogli su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i privremeni organ grada Prištine, sa sedištem u Gračanici. Za završetak kuće od 60 kvadrata biće potrebno između 30 i 45 dana.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво