Читај ми!

Pomen u Hramu Svetog Save povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića

U Hramu Svetog Save održan je pomen povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda". U znak sećanja na srpskog političara sa Kosova i Metohije predsednik Aleksandar Vučić je zapalio sveću.

Sa predsednikom Vučićem u Hramu su, povodom godišnjice ubistva,  počast Ivanoviću odali paljenjem sveće i Ivanovićeva supruga Milena Ivanović sa sinom, premijerka Ana Brnabić, zatim direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, kao i v. d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević.

U Hramu je bio i predsednik Udruženja kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić, ali i veliki broj građana.

Članovi porodice, rodbina, prijatelji, stranački saradnici, bivši ministri u Vladi Srbije i poklonici okupili su se na mestu gde je pre četiri godine u severnom delu Kosovske Mitrovice ubijen Ivanović. 

Oliver Ivanović ubijen je sa šest hitaca u leđa 16. januara 2018. godine, ispred svoje kancelarije u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Ni četiri godine nakon ubistva ne znaju se nalogodavci i izvršitelji ovog dela.

Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP) saopštila je, uoči četvrte godišnjice atentata na Ivanovića, da se osim podizanja optužnice, kako navode, nije maklo sa početne tačke.

"Štaviše, Specijalno tužilaštvo je znalo da ode i korak nazad, kao da svesno razvlači proces i čini ga traljavim", naveli su u saopštenju.

Dodaju da nema nijednog traga izvršiocima, niti nalogodavcima, kao i da se potencijalni dokazi u vidu snimaka, kriju i ne obelodanjuju.

GI SDP ističe i da Tužilaštvu iz Prištine ne pada na pamet da sarađuje sa istražnim organima Beograda.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво