Читај ми!

Одата почаст и запаљене свеће на месту где је убијен Оливер Ивановић

Чланови породице, родбина, пријатељи, страначки сарадници, бивши министри у Влади Србије и поклоници окупили су се на месту где је пре четири године у северном делу Косовске Митровице убијен Оливер Ивановић.

На два скупа испред седишта Грађанске иницијативе СДП окупљени су запалили свеће, положили су цвеће и затражили да се коначно расветли убиство, а убице и налогодавци изведу пред лице правде.

Јанко Ивановић, син убијеног Оливера Ивановића, у име породице и своје, захвалио је онима који су дошли да обележе четворогодишњицу убиства његовог оца.

"Ваше присуство на овим скуповима представља подршку нашој породици", рекао је Јанко Ивановић.

Међу онима који су се обратили били су и потпредседник Народне странке Мирослав Алексић, Радомир Лазовић из иницијативе "Не давимо Београд", Предраг Воштинић из "Локалног фронта" у Краљеву, адвокат Небојша Влајић и Ксенија Божовић, потпредседница ГИ СДП.

"И након четири године налазимо се на истом месту са истим питањем: ко је убио Оливера Ивановића? Срамота је и за међународну заједницу, за државу Србију и институције у Приштини, ми немамо налогодавце и имена његових убица. У суду у Приштини се води неки фингирани процес, где имамо људе који су оптужени за саучесништво, а не знамо коме су саучествовали у злочину који се десио", истакао је на првом скупу Дејан Недељковић из Косовске Митровице.

Мирослав Алексић је рекао да је Оливер био велики борац за слободу, правду, истину и демократију

"Најмање што ми данас можемо да урадимо, четири године након тог мучког и кукавичког убиства је да му одамо почаст, и то смо урадили данас овде. Неки људи ће данас и у Београду шетати, организована је шетња за Оливера. Морамо то да радимо, да подсећамо грађане на ту жртву и да тражимо одговоре на питања ко стоји иза тог свирепог убиства", рекао је потпредседник Народне странке.

На другом скупу испред просторија СДП-а у Митровици присутнима се обратила Ксенија Божовић која је истакла да Ивановићеве колеге не одустају од захтева да се убица и налогодавци пронађу и казне.

Позвала је институције Србије, Приштине и међународне заједнице да "раде свој посао" и расветле ово убиство, оценивши га политичким.

"Не могу да нас убеде да камере нису радиле, нека обелодане сателитске снимке и коначно изведу пред лице правде и покажу свим грађанима, породици, политичким саборцима ко је убио Оливера Ивановића. Са овог места имамо поруку да као и свих ових година нећемо да одустанемо, ако мисле да морамо. Оливер Ивановић није био обичан грађанин, он је био политичар, један од најугледнијих међу српским политичарима са Косова, и ниједан разлог није постојао осим добро организованог политичког убиства", рекла је Ксенија Божовић.

Свећу на месту где је Оливер Ивановић убијен запалио је и Расим Љајић, бивши министар у Влади Србије.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво