Читај ми!

Vatrogasci gase tinjajuće požare u Obrenovcu, evakuisani stanari još uvek ne mogu u svoje domove

U toku je dogašavanje požara koji je juče izbio u okviru tržnog centra u Obrenovcu. Vatrogasci koji su celu noć vodili bitku sa plamenom, od jutros rade na dogašivanju vatre i uklanjaju krova od bakra koji se prostire na 800 kvadratnih metara. Dve žene se i dalje vode kao nestale.

Miloš Majstorović, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade "Beograd" navodi da uz pomoć specijalnih brusilica seku lim koji se kompletan urušio na međuspratnu konstrukciju nakon požara koji je juče izbio u okviru tržnog centra u Obrenovcu.

"Uz pomoć gradskih struktura i Opštine Obrenovac uspeli smo da obezbedimo i građevinske mašine koje će delove konstrukcije koji su preteški za ručno skidanje, otvoriti mogućnost vatrogascima da po uklanjanju lima vršimo pretragu kompletnog prostora. Pored toga, pokušavamo da ugasimo sve ostale požare malog obima, a koji su ispod samog lima", navodi Majstorović.

Reč je o 1.600 kvadratnih metara, na dva nivoa, a zgrada je napravljena kompletno od drveta. Nekada je ovde bila prodavnica "Jugodrva". U požaru su potpuno izgoreli i jedan kafić, parfimerija i frizerski salon. Iz predostrožnosti je isključena trafostanica u blizini, pa je od juče bez struje i grejanja oko 400 domaćinstava.

"Mi smo našli smeštaj, moj zet i ćerka su mi našli smeštaj, ovde kod prijatelja, on je nama ustupio toplu sobu", navodi Obrenovčanka čiji se stan oštećen u požaru dok njena sugrađanka odgovra da ne može da se vrati u svoj stan jer još uvek nije bezbedno.

"Vatrogasci još uvek gase tamo požar", dodaje ona.

Dim se još oseća, ali nadležni tvrde da vazduh nije zagađen. Prema rečima predsednika Opštine Obrenovac, većina oštećenih lokala ima osiguranje, a pomoć će stići i od opštine.

"Mi smo uvek kada su bile ovakve situacije pomagali određenom finansijskom pomoći porodice čija su domaćinstva zahvatili požari. To ćemo učiniti i ovaj put. Imamo dva stana u potkrovlju iz susedne zgrade, imamo manje lokale koji su bili u okviru tržnog centra, tako da ćemo sa korisnicima tih prostora napraviti sastanak da učinimo ono što je do nas", navodi Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac.

Prema poslednjim informacijama, do emitovanja ove emisije - većina krova je uklonjena i ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova su ušle u objekat kako bi obavile uviđaj, a dve nestale osobe još se traže.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво