Читај ми!

Локализован пожар у тржном центру у Обреновцу, једна особа се води као нестала

Ватрогасци су после вишесатне борбе успели да локализују пожар који је избио у тржном центру у Обреновцу. Једна жена, радница робне куће, води се као нестала. Повређених нема, али је неколико особа затражило помоћ зато што су се нагутали дима.

Пожар је избио око 10.40 у центру града, у Улици Милоша Обреновића. Изгорело је више објеката који су се налазили у тржном центру – кафић, фризерски салон, парфимерија и продавница кинеске робе.

Реч је о простору који се простире на 1.600 квадрата, на два нивоа, а направљен је комплетно од дрвета. У тој згради некада је била продавница фирме "Југодрво".

Ватрогасци су после вишесатне борбе у 15.25 успели да локализују пожар. У току је догашивање пожара и претрага терена, саопштио је МУП.

Над центром Обреновца и даље се вије густ дим. Искључена је струја на оближњој трафостаници, па су ватрогасци морали да донесу рефлекторе како би олакшали догашивање пожара, јавља репортер РТС-а са лица места.

Радница робне куће води се као нестала 

Председник Општине Обреновац Мирослав Чучковић изјавио је да се једна женска особа, рођена 1976. године, радница робне куће, води као нестала. Нестанак је пријавила њена породица.

Међутим, заменик градоначелника Београда Горан Весић, који је посетио Обреновац, каже да се, према првим информацијама, још увек не зна где су две Кинескиње из тржног центра.

Станари четири стамбене зграде су евакуисани из безбедносних разлога, али не постоји опасност по животе људи, рекао је Весић за Танјуг.

Напоменуо је и да су три жене привремено смештене у Дом здравља како би им се указала помоћ, зато што су се нагутале дима.

Весић је навео да је из Београда кренула 21 цистерна "Градске чистоће", како би се угасио пожар.

"Најважније је да људи остану прибрани и пусте ватрогасце да обаве посао. Када пожар буде локализован, грађани ће моћи да се врате у станове", рекао је Весић и додао да опасност не прети ниједној околној згради, али да су из безбедносних разлога сви евакуисани.

Евакуисани станари неће моћи да се врате у своје домове највероватније до јутра. 

Ванредна контрола квалитета ваздуха 

Чучковић је на Твитеру позвао грађане да не прилазе делу града где се догодио пожар све док се интервенција не заврши. Такође је поручио да грађани у ширeм центру затворе прозоре.  

Градски завод за јавно здравље обавио је ванредну контролу квалитета ваздуха на територији Обреновца, којом је утврђено да није повећана концентрација загађујућих материја.

Из предострожности је искључена трафостаница у близини изгорелог објекта, тако да у околини тренутно нема струје и грејања.

На гашењу пожара било је ангажовано 55 ватрогасаца-спасилаца са 25 возила, припадници ватрогасно-спасилачких јединца из Обреновца, Сурчина, Батајнице, Железника, Кошутњака, Звездаре и Земуна.

На лицу места су и екипе Хитне помоћи.  

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво