Читај ми!

Obeležavanje Svetskog dana hrane u znaku podrške onima kojima je hrana najpotrebnija

Svetski dan hrane i ove godine biće u znaku pomoći onima kojima je ona najpotrebnija. Zahvaljujući saradnji Banke hrane Beograd i kompanije Delez Srbija, tokom predstojećeg vikenda građani će imati priliku da se uključe u humanitarnu akciju i doniraju osnovne životne namirnice u 68 odabranih Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go objekata i prodavnica širom Srbije.

Humanitarna akcija će biti organizovana od 15. do 17. oktobra, a građani koji žele da pomognu moći će da doniraju namirnice u humanitarne kutije postavljene u prodavnicama u čak deset gradova u Srbiji. Donirane namirnice biće distribuirane za korisnike 24 humanitarne organizacije - partnere Banke hrane Beograd.

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) ustanovila je Svetski dan hrane 1979. godine. Svake godine na dan njihovog osnivanja, 16. oktobra, više od 150 zemalja ujedinjuje se sa ciljem podizanja svesti o problemima siromaštva i gladi, a u Srbiji se ovaj datum obeležava od 2001. godine.

Humanitarnom akcijom prikupljanja hrane kompanija Delez Srbija i Banka hrane Beograd podržali su kampanju "Spasimo hranu, spasimo humanost" (spasimohranu.rs).

Humanitarne kutije i volonteri Banke hrane Beograd dočekaće sugrađane u prodavnicama prvog dana akcije, 15. oktobra, od 15 do 19 časova, drugog dana, 16. oktobra od 10 do 18 časova, kao i trećeg dana, 17. oktobra, od 9 do 15 časova u 68 odabranih Maxi, Shop&Go i Tempo objekata u Beogradu, Kragujevcu, Pančevu, Rumi, Kruševcu, Nišu, Novom Sadu, Smederevu, Loznici i Staroj Pazovi.  

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи