Читај ми!

Probni asfalt na delu deonice Preljina–Požega – prvi znak da se radovi približavaju kraju

Deonica Preljina - Požega Koridora 11, jeste jedna od kraćih deonica, ali ujedno i jedna od najtežih zbog nepristupačnih delova. Stoga je jedna trećina trase u tunelima i mostovima na čijoj izgradnji je angažovano svakodnevno oko 1.000 ljudi, koji su na delu deonice postavili i probni asfalt.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao je da tu svaki dan prođe preko 1.000 kamiona, a čini vam se da je kraj daleko.

"I ovo je prvi signal, prvi znak da mi vidimo da se približavamo kraju; ovo je 500 metara deonice, probe asfalta da vidimo kako će izgledati i svi koji su se provozali sada mogu da vide kako će izgledati Miloš Veliki", kazao je Momirović.

Završeno je i oko 50 odsto radova u tunelima Laz i Munjino brdo, a na tunelu Trbušani 80 odsto, kažu izvođači.

"Ono što je najviše bilo problematično da se uradi to je velika količina materija koja je bila potrebna za nasip. Milion i 400.000 kubika je potrebno za nasip; taj nasip je završen u procentu od 90 procenata", istakao je Miodrag Poledica, izvršni direktor Sektora za strategiju, projektovanje i razvoj Puteva Srbije.

Radi se svakodnevno u dve smene, kako bi radove na auto putu priveli kraju do Nove godine, čime će se putovanje od Čačka do Požege skratiti sa 45 na dvadesetak minuta, ali i izmestiti kompletan tranzitni saobraćaj iz sedišta Moravičkog okruga.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво