Читај ми!

Prikaz naoružanja na Ušću - šta sve građani mogu da vide

U sklopu obeležavanja Dana nacionalnog jedinstva, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije na Ušću organizovali su prikaz naoružanja i vojne opreme sa više od 130 borbenih i neborbenih sistema.

Beograđani i njihovi gosti mogu da vide oružje i opremu koju je vojska nabavila u poslednjih nekoliko godina, ovaj tehničko taktički zbor trajaće do 18 časova.

Poseban akcenat je na proizvodima domaće odbrambene industrije, poput haubice "nora", PVO sistema "PASARS", borbenih oklopnih vozila "lazar" i "miloš", kao i na novim projektima. Tu su i čuveni PVO sistem "Pancir", tenk T 72 MS, helikopteri "mi-35", "mi-17", školski avion "lasta", bespilotne letelice, itd...

Na štandu Vojne akademije posetioci imaju jedinstvenu priliku da se oprobaju u gađanju vazdušnom puškom.

Taktičko tehnički zbor obilaze predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalšataba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Ovo je prvi događaj kojim je počelo obeležavanje Dana nacionalnog jedinstva, a kasnije u toku dana, na više punktova u gradu predstoji raznovstan kulturno- umetnički program.

Najpre će se na Kalemegdanu čuti počasni plotuni, a zatim će se različite kolone učesnika polako spajati, krenuće se od spomenika Vojvodi Vuku, druga kolona od spomenika Njegošu, ka knezu Mihailu.

Te tri spojene kolone raznih učenika susreće se na Slaviji sa onom koja je pošla od spomenika voždu Karađorđu, da bi se svi na kraju uputili ka spomeniku Stefanu Nemanji, gde će biti centralna manifestacija.

Biće konjanika, helikoptera, različitih nošnji, pesama, muzike...

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво