Читај ми!

Beo čista energija: Suzbijanje požara u Vinči na oko šest hektara

Na nesanitarnoj deponiji "Vinča" nastavljeno je suzbijanje požara koji zahvata površinu od oko šest hektara, zbog čega je beli dim prisutan, navodi se u izveštaju "Beo čiste enerije", francusko-japanske kompanije, koja je procesom javno-privatnog partnerstva preuzela deponiju.

Građani beogradskih naselja Karaburma, Mirijevo, Zvezdara ponovo su se žalili da se širi neprijatan miris praćen izmaglicom nalik dimu.

Tanjugu je u Skupštini grada rečeno da se u izveštaju "Beo čiste enerije" (Beo Clean Energy) navodi da nije primećen otvoreni plamen.

Ističe se da je okvirno 3,2 hektara pokriveno inertnim materijalom, severna kosina je i dalje zahvaćena mestimičnim požarima površine oko 1,3 hektara, dok je istočna kosina potpuno zahvaćena požarom površine oko 1,5 hektara.

Na gašenju požara angažovano je šest kamiona, jedan bager, jedan dozer i jedan kamion Vatrogasne jedinice sa dvadesetak ljudi.

Ukazuje se da je mesto požara prekrivano inertnim materijalom i polivano emulzijom na bazi algi rastvorenih u vodi.

Svi učesnici u gašenju požara imaju osnovnu ličnu zaštitnu opremu, naglašava se u izveštaju, kao i dodatnu opremu za zaštitu disajnih organa.

Dodaje se da se "ljudstvo rotira u kraćim vremenskim periodima", i da nije zabeležena nijedna povreda na radu, kao ni materijalna šteta.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара