Čitaj mi!

Saučešće predsednika Vučića povodom smrti Miroslava Lazanskog

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministri u Vladi Srbije uputili su saučešće povodom smrti ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog.

Predsednik Aleksandar Vučić je izrazio najdublje saučešće porodici Miroslava Lazanskog i svim ljudima koji su ga iskreno voleli.

"Srbija je izgubila velikog čoveka, svog ambasadora u Ruskoj Federaciji, jednog od najboljih poznavalaca geopolitičkih prilika, vojne strategije i taktike, izuzetnog novinara i publicistu i, pre svega, dobrog čoveka. Čoveka, koji je Srbiju voleo više od svega. Hvala mu za sve što je uradio za našu zemlju i neka mu je večna slava", napisao je Vučić.

Selaković: Biće upamćen kao veliki i iskren patriota

Telegram saučešća porodici povodom smrti Miroslava Lazanskog uputio je i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

"Sa neizmernim žaljenjem primio sam vest o smrti našeg dragog i cenjenog ambasadora i izuzetnog novinara Miroslava Lazanskog, a pre svega vrhunskog profesionalca i dobrog čoveka koji je oduvek svim srcem bio uz Srbiju i naš narod", naveo je Selaković.

Istakao i da je Lazanski bio vrstan novinar, publicista i jedan od naših najboljih poznavalaca geopolitičkih prilika u svetu, dodajući da će biti upamćen kao veliki i iskren patriota.

Saučešće povodom smrti Miroslava Lazanskog uputili su i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić.

Ambasador Srbije u Rusiji, dugogodišnji novinar Politike i vojni analitičar Miroslav Lazanski iznenada je preminuo u Beogradu.