Читај ми!

Ministarka pravde o nesreći na Karaburmi: Iniciraću ispitivanje postojanja odgovornosti sudije

Ministarka pravde Maja Popović pozdravila je odluku Prvog osnovnog suda u Beogradu o određivanju pritvora od 30 dana L. G. osumnjičenom za izazivanje saobraćajne nesreće na Karaburmi u kojoj je poginulo dete.

"Povodom opravdanog uznemirenja građana koje se dogodilo zbog odluke sudije za Prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu, da osumnjičenom Galić Lazaru ne odredi pritvor, a u predmetu povodom saobraćajne nesreće koja se dogodila u ulici Marijane Gregoran, u kojoj je nažalost došlo do smrti dečaka od devet godina i povređivanja dečaka od četori godine, u situaciji kada je osumnjičeni nakon saobraćajne nesreće pobegao - napustio lice mesta, te u situaciji kada je u konkretnom slučaju postojalo više zakonskih razloga za određivanje pritvora, pozdravljam odluku Vanraspravnog krivičnog veća", poručila je ministarka.

Popovićeva je u saopštenju podsetila da je Vanraspravno krivično veće Prvog osnovnog suda u Beogradu uvažilo žalbu javnog tužioca Prvog OJT u Beogradu i preinačilo rešenje sudije za prethodni postupak, i prema osumnjičenom određen je pritvor do 30 dana.

"Kao ministru pravde Republike Srbije dužnost mi je da se uzdržavam od komentarisanja sudskih odluka, međutim imajući u vidu sve okolnosti ovog slučaja, ističem da ću u skladu sa svojim nadležnostima, kako ministra pravde tako i člana Visokog saveta sudstva, inicirati preispitivanje postojanja odgovornosti kod postupajućeg sudije za prethodni postupak. Obezbeđivanje pravne sigurnosti svih naših građana apsolutni je prioritet Ministarstva pravde", dodala je ministarka Popović.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво