Читај ми!

Kolaps na Gradini, kolona vozila duga osam kilometara

Tokom vikenda su na skoro svim graničnim prelazima ogromne gužve. Najveće su na prelazu Gradina s Bugarskom, gde su se formirale kolone automobila duge osam kilometara. Zadržavanja na tom prelazu su četiri časa.

Na Gradini je pravi saobraćajni kolaps, kolona automobila je duga osam kilometara. Saobraćajna policija je na auto-putu kod tunela Pržojna padina, gde zaustavlja automobile kako ne bi čekali u tunelima i naizmenično ih propušta.

Prelazak granice je u svih šest traka i srpska i bugarska policija i carina rade na tzv. minimalnom režimu, međutim, toliko je veliki priliv vozila da je nemoguće da prelazak bude brži.

Na Gradini se čeka četiri sata i procene su da će gužva potrajati do noćas, a bolja situacija se očekuje sutra.

Vozači se upozoravaju na izuzetno veliku gužva na istočnom kraku Koridora 10. Na auto-putu Beograd–Niš u visini sela Trupale, jutros oko pet sati dogodila se teška saobraćajna nesreća.

Na graničnom prelazu Horgoš otvoreno je svih šest ulaznih traka, uz dodatne dve sa izlazne strane koje privremeno služe za prijem vozila, kako bi se ubrzao protok automobila.

Putnici se na ulazu u Srbiju zadržavaju oko sat vremena, ali pre toga moraju da sačekaju najmanje dva sata da bi izašli iz Mađarske, prema našoj zemlji.

Formirane su i kolone na izlazu iz zemlje. Na susednom prelazu Reske, na ulaz u Mađarsku, čeka oko dva sata.

Gužva je i na graničnom prelazu Tompa-Kelebija gde je potrebno oko dva sata da bi se prešla mađarsko-srpska granica, u oba pravca.

Zadržavanja od 60 do 120 minuta beleže se i na Horgošu 2 i Bačkim Vinogradima.

U kolonama se čeka i na granici sa Crnom Gorom, na graničnom prelazu Gostun. Gužve su i na ulazu i na izlazu iz zemlje, zadržavanje je duže od pola sata. Putnicima se savetuje korišćenje i graničnog prelaza Jabuka, iznad Prijepolja. 

Na Preševu su gužve u oba putna pravca. Na izlasku i ulazu u Srbiju čeka se oko sat vremena.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво