Читај ми!

Sve više mladih boluje od karcinoma, prof. dr Danica Grujičić: NATO je 1999. napravio ekocid

Tokom poslednje dve decenije znatno je povećan broj dece sa malignitetima, sve više tumora beleži se i kod mladih. Tumori su istovremeno postali otporniji na terapije, a tok bolesti je nepredvidiv. To su zaključci monografije "Istina o posledicama NATO bombardovanja 1999. godine" autorki Danice Grujičić i Zorke Vukmirović.

Autorke monografije napominju da, prema evropskoj statistici, Srbija pripada zemljama sa srednjim rizikom obolevanja od kancera, ali da je prva po broju umrlih.

"I sada će neko pokušati da objasni da je to zbog slabe organizacije zadravstvene zaštite, da je to zato što ljudi ne dolaze na vreme, da je to zato što se nismo dobro organizovali. A mi kažemo da je to zato što se u našoj životnoj sredini desilo i ono za šta je i UNEP 1999. rekao da predstavlja regionalnu ekološku katastrofu odnosno ekocid", istakla je prof. dr Danica Grujičić, direktor Instituta za onkologiju i radiologiju.

Naglašava da su NATO agresori gađali sva postorojenja na mapama hazarda, što znači da su, ističe, smišljeno želeli da naprave ekološki genocid u ovom delu sveta.

"Nažalost, u tome su uspeli", navodi prof. dr Danica Grujičić.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво