Читај ми!

Humanitarna nedelja sporta u Čačku za Ninino lečenje

Kako bi se pomoglo Nini Perišić, koja boluje od retke mutacije gena, na terenima čačanskog sportskog centra "Mladost" u toku je nedelja sporta. Na košarkaškom turniru i drugim aktivnostima do nedelje se prikupljaju sredstva za njeno lečenje u zemlji i inostranstvu.

Nina je vesela devojčica i pored zdravstvenih tegoba. Uveseljava ukućane u svom lutkarskom pozorištu. Naučila je da čita i piše, a u školskim obavezama joj pomaže personalna asistentkinja.

"Sa drugarima mi je lepo, igram se s njima i idemo napolje", kaže Nina.

Borba za Ninino zdravlja počela je nekoliko meseci nakon rođenja kada je ustanovljeno da ima retku mutaciju gena. To je uzrokovalo nestabilno hodanje, probleme sa očima i smetnje koje iziskuju terapije tokom čitavog života.

Do sada se lečila u zemlji, kaže Ninina majka Dragana, nekada su i po pola godine provodili na rehabilitaciji. Sada joj je potrebna neurofizikalna terapija robotikom koja se ne radi u Srbiji. 

"Svaki njen minimalni napredak nama je podstrek da se borimo što više i više, da bismo izvukli maksimum, da bi ona u suštini imala srećno detinjstvo i sutra srećnu budućnost i  neku samostalnost", ističe Ninina majka.

Sredstva za Ninino lečenje prikupljaju se čitave sedmice na sportskim dešavanjima u Čačku. Održan je prvi memorijalni turnir u basketu posvećen tragičnom nastradalom maturantu Urošu Josipoviću.

"Ovo će biti za Ninu, prijavljene su 44 ekipe i sav novac ići će u humanitarne svrhe, kao i sav prihod od prodatog pića", naveo je Vuk Obradović, organizator turnira. 

Miloš Stevanić, direktor SC "Mladost" u Čačku, najavio je u petak otvaranje gradskog bazena i da će prvi dan ulaz biti besplatan.

"Ali svi koji uđu na bazen doniraće koliko ko bude mogao za Ninu", objasnio je Stevanić.

Akciju pomažu i čačanski fudbaleri, koji su svoje dresove ponudili na licitaciji. Sredstva za Ninu prikupljaće se i tokom vikenda na humanitarnom bazaru koji će se održati na gradskoj plaži.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи