Читај ми!

Može li se dobar majstor brzo i lako naći

Potraga za dobrim majstorom, posebno kada nam popravka hitno treba, uglavnom donosi stres i nerviranje. Od troškova, često većih nego što smo planirali, može samo da nas zaboli glava. Može li se, ipak, bez previše muke naći dobar majstor?

"Krajnje profesionalni majstori. Držali su se svih rokova. Sve su odlično uradili. Izuzetno sam zadovoljan staklenom tuš-kabinom i pregradnim zidom sa kliznim vratima koliko i cenom koju sam za sve platio", napisao je gospodin Novak na portalu Daibau.rs.

Ovakve komentare retko čujemo nakon renoviranja ili popravke, koji, kao po pravilu, donose stres. Komplikacije gotovo uvek idu gratis uz to. Prvo treba pronaći majstora kome ćemo poveriti posao, a to neretko izgleda kao traženje igle u plastu sena.

Retki srećnici imaju svoje majstore na koje uvek mogu da se oslone, većini je, ipak, potrebna pomoć. I zaista nema ničeg goreg od čekanja da se konačno na vratima pojavi majstor, a onda samo "odradi" posao i ne reši problem. To "zadovoljstvo" često košta mnogo više nego što smo planirali.

I kao što obično biva, uglavnom sve odgovore potražimo na internetu. To je tek posebna muka. Toliko oglasa i brojeva, ali bez ikakve mogućnosti provere.

A onda po glavi počne da se vrzma hiljade pitanja. Kako znati ko je pravi majstor, ko će dobro uraditi posao, kako da budem siguran da mi neće previše naplatiti i da će doći u dogovoreno vreme?

Sve informacije na jednom mestu svakako prekraćuju i vreme i muke. Uz mogućnost čitanja komentara i ocena majstora, dobro staro pravilo "drži vodu dok majstori odu" više ne važi.

Sa druge strane, kada se desi da nas neki majstor prevari – odugovlači sa popravkom, ne reši problem ili previše ceni svoj rad, svoju muku gledamo da podelimo sa nekim, pa makar i kao komentar na internetu. Možda će biti od pomoći drugima, da ne prođu tako.

"Sviđa mi se to što prikupljate komentare korisnika, ocenjujete ponuđače građevinskih usluga i okupljate ih na istom mestu. Sve što me zanima mogu da nađem i vidim na istoj internet adresi, a uvek mogu i da pošaljem upit posredstvom onlajn formulara", komentarisali su korisnici Daibau.rs.

I to je dobar put ka proverenom, poštenom, pouzdanom i kvalitetnom radu. Loše ocene uvek donose i lošu reklamu, a to niko ne želi.

Čini se da popravke i renoviranja, ipak, mogu da prođu bez glavobolje i da ne moraju iznenada da isprazne kućni budžet.  

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво