Читај ми!

Zlatibor za praznike očekuje veliki broj gostiju – dostupan i digitalni katalog smeštaja

Predstojeći spojeni uskršnji i prvomajski praznici, za mnoge će biti mini odmor i prilika da se gradska svakodnevica zameni boravkom u prirodi. Zlatibor očekuje veliki broj gostiju. Uprkos pandemiji imaju nesmanjen broj noćenja u odnosu na prethodne, veoma uspešne godine.

Zlatibor je uoči praznika u niskom startu – nude se praznični paketi i popusti, kreiraju izletnički programi. Neizvesne su samo očekivane prolećne temperature, ali ni to, po svemu sudeći, neće predstavljati problem.

Posetioci navode da uživanje na Zlatiboru ne može ništa da pokvari, kao i da je na planini dobar vazduh i leti i zimi.

Od prošle sedmice, na sajtu Turističke organizacije Zlatibor je i jedinstvena baza smeštajnih kapaciteta, gde gosti mogu pogledati i rezervisati smeštaj.

U ovom digitalnom katalogu su isključivo kategorisani izdavaoci, što turistima obezbeđuje sigurnost. Gotovo sve je prilagođeno načinu rada u vreme pandemije, a jednogodišnje iskustvo govori da i u takvim uslovima mogu biti zadovoljni i gosti i domaćini.

"Potpuno je bezbedno boraviti i u hotelskom smeštaju i u domaćoj radinosti, tako da zaista nema razloga da ovi predstojeći praznici na Zlatiboru ne prodju u jednoj divnoj atmosferi i da se svi naši gosti ne provedu lepo kao što su i navikli na Zlatiboru", istakla je Nevena Čepić iz TO Zlatibor.

Jelena Todorović iz Bojanovića kod Golova navela je da im najčešće dolaze porodice sa decom.

"Jer i oni sami kažu, kada dođu ovde, nemaju potrebe da idu nigde, jer imaju i igraonicu,i životinje, i hranu i naša deca ih animiraju", navela je Jelena Todorović.

Matija Todorović je istakao da su se dečak i devojčica koji su nedavno boravili kod njih plašili ovaca, ali da je strah ubrzo otišao. 

Matija iz malog sela Bojanovići je tek jedan od ukrasa bogate zlatiborske razglednice, koja uz turistički centar, dino i avantura park, uključuje i okolinu sa čuvenim Gostiljskim vodopadima, Stopića pećinom, Starim selom u Sirogojnu, Tornikom i zlatiborskom "Gold gondolom", pešačkim stazama i domaćom kuhinjom.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво