Čitaj mi!

Još jedan protest u Gračanici zbog hapšenja sedam srednjoškolaca

U Gračanici su drugo veče za redom mirno protestovali roditelji, rodbina i drugovi sedam srednjoškolaca uhapšenih zbog masovne tuče u blizini škole u Lapljem Selu.

Oni zahtevaju oslobađanje sedam uhapšenih mladića i ukidanje pritvora od mesec dana, tvrdeći da se radi o fizičkom obračunu dve grupe srednjoškolaca, a nikako o planiranom napadu na N. R., sina političara Nenada Rašića.

Roditelji su večeras preneli da je u tuči povređen srednjoškolac I. M., danas otpušten iz bolnice, napadnut od grupe mladića u kojoj je bio N. R..

Roditelji i rodbina uhapšenih mladića ukazuju na potrebu smirivanja političkih tenzija, i izbegavanja političkih konotacija nakon tuče srednjoškolaca.

Pre podne danas stotinak učenika srednje škole u Lapljem Selu okupilo se ispred policijske stanice u Gračanici na mirnom protestu zbog određivanja jednomemesečnog pritvora sedmorici njihovih drugova.

Oni traže oslobađanje njihovih drugova, sa porukama pomirenja - "Ne brat na brata već brat za brata", "Naša braća, nema moje tvoje", "Uvek sloga, nikada svađa".

Osnovni sud u Prištini, ogranak u Gračanici, odredio je u sredu meru sudskog pritvora osumnjičenima za učestvovanje u tuči u Lapljem Selu.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">