Читај ми!

Одређен једномесечни притвор осумњиченима за тучу у Лапљем Селу, бранилац најавио жалбу

Основни суд у Приштини, огранак у Грачаници, одредио је меру судског притвора осумњиченима за учествовање у тучи у Лапљем Селу у којој је повређен син политичара Ненада Рашића.

Мера судског притвора одређена је М. Р., Ч. Ж., Л. К., Б. Ж., Д. Н., М. Ј., Д. Т. у трајању од тридесет дана, због сумње да су извршили кривично дело учествовање у тучи.

Бранилац М. Р., адвокат Предраг Миљковић, каже да је добио решење о одређивању притвора и да ће на исто уложити жалбу.

"Сматрам да је једно такво решење неосновано и да би се било којом другом мером могла постићи сврха, ако је уопште и било потребе за мером обезбеђивања присуства. Надам се да ће Апелациони суд у Приштини усвојити наше жалбене разлоге и укинути првостепено решење", нагласио је Миљковић.

Ненад Рашић је раније на конференцији за медије рекао да је његов син повређен и да су му избијена три зуба, те да је затражио од надлежних органа да што пре реше случај и изразио сумњу да напад има политичку позадину.

Родитељи и родбина ухапшених траже образложење

Родитељи, родбина и другари седам младића ухапшених због масовне туче у Лапљем Селу окупили су се испред станице полиције у Грачаници и захтевали од надлежних одговор због чега им је одређен притвор од месец дана.

Из полиције им је потврђена одлука суда о једномесечном притвору, али не и образложење.

Након сат времена окупљања родитељи, родбина и другови ухапшених ученика разишли су се пошто од полиције нису добили образложење.

Током окупљања, Славиша Ристић, отац притвореног М. Р., рекао је да су очекивали ослобађајућу одлуку суда.

"Међутим, донета је накарадна и срамна одлука суда. Ми смо сада овде јединствени и боримо се против одлуке суда. Што значи да ми нисмо у свађи ни са ким. Нису ни деца у свађи. Било је, али ја не подржавам ниједно насиље. Поготово не насиље у школи. Али овакву одлуку да донесу као да су наша деца криминалци да их осуде на притвор по месец дана за тучу, постојале су и блаже пресуде, кућни притвор, али ово је стварно срамна одлука суда", рекао је Ристић. 

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво