Читај ми!

Mali Despot nastradao je u Zemunu pre tačno tri meseca, roditelji i dalje čekaju odgovore nadležnih

Danas je tri meseca od kako je četvorogodišnji Despot Mrđić tragično stradao na autobuskom stajalištu. Njegovi roditelji i večeras će biti na mestu nesreće u Prvomajskoj ulici.

Mali Despot je mnogo voleo da putuje autobusom, ali se njegov život tragično okončao baš na autobuskom stajalištu u Zemunu, pre tačno tri meseca.

Vozač GSP-a je zatvorio vrata na stanici u Prvomajskoj ulici, jer nije video dečaka na stepenicama kako ulazi i prešao preko njega.

"Danas je tačno tri meseca kako je naše dete ubijeno, tako moram reći", počinje razgovor za RTS Despotov tata Vukašin Mrđić.

Uputio je poruku svim vozačima, pogotovo onim u javnom saobraćaju, da jedan pogled u retrovizor nekome znači ceo život.

Okrivljenom vozaču bio je određen pritvor 26. novembra prošle godine, kada je lišen slobode. Pritvor je ukinut 9. decembra na osnovu predloga branioca i na osnovu obaveštenja poštujućeg zamenika javnog tužioca.

Vukašin Mrđić ukazuje na to da sudski proces još nije pokrenut. Prema njihovim ranijim saznanjima, tehnički pregled, koji se inače sprovodi u ovakvim situacijama, pokazao je da autobus nije bio tehnički ispravan.

Despotovi roditelji, rodbina, njihovi prijatelji i kolege, okupiće se večeras u 18 časova na toj stanici u Zemunu sa apelom da se takve situacije više nikad ne ponove.

Iako slučaj još nije pokrenut, Vukašin kaže da on i supruga imaju vere i nade u naš pravosudni sistem i da će pravda biti zadovoljena.

"Decu u javnom gradskom saobraćaju niko ne spominje, oni su mali, posebno treba da se vodi računa o njima", ističe Vukašin Mrđić.

Porodici Mrđić su podršku dale i mnoge javne ličnosti, glumci i sportisti.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара