Читај ми!

Родитељи дечака који је страдао у Земуну неутешни – случај још није покренут, питања немају одговоре

Пре два месеца у Земуну је настрадао четверогодишњи дечак приликом изласка из аутобуса број 18. Возач који тврди да није приметио да се било шта десило провео је месец дана у притвору. Породица дечака се повремено окупља на стајалишту у знак протеста. Кажу да желе да скрену пажњу свим возачима да један секунд и један поглед у десни ретровизор некоме значе цео живот.

"На овој станици свако вече у исто време супруга и ја долазимо да упалимо свећу. На сваких месец дана придружују нам се пријатељи, колеге, родбина", почиње причу отац дечака Вукашин Мрђић.

Те вечери, приликом изласка из аутобуса ГСП-а, прегажен је четворогодишњи дечак кога је кући враћала бака после игре и дружења у којима су обоје уживали, као и претходних година.

"Једна врата су Деспотову баку, моју ташту, ударила и она је пала, буквално су га истргли из њене руке, а Деспота су врата ухватила за ногицу и вукла га по асфалту", испричао је Вукашин.

Дете је преминуло на лицу места, а возач је данас на слободи. Да ли опет вози, нисмо сазнали у дирекцији ГСП јер на то питање нисмо добили одговор од надлежних.

Родитељи тврде да имају информацију од свог адвоката да је ванредни технички преглед, који се иначе спроводи у оваквим ситуацијама, показао да аутобус којим је управљао возач који је прегазио дете, није био технички исправан.

Градско саобраћајно предузеће дужно је да свако неисправно возило, уколико има било какву неправилност, искључи из саобраћаја. Да ли је тог дана осамнаестица са неисправним вратима, како тврде родитељи, превозила путнике, показаће даља истрага. 

До данас, Трећем основном суду од надлежног тужилаштва није стигао никакав оптужујући акт о овом случају, па нема информација о томе да ли је против окривљеног возача покренута било каква истрага.

Окривљеном возачу одређен је притвор 26. 11. прошле године, када је лишен слободе. Притвор је укинут 9. децембра на основу предлога браниоца и на основу обавештења поштујућег заменика јавног тужиоца. 

Ништа не може ублазити тугу нити бол за сином кога су пре два месеца на трагичан начин изгубили Верица и Вукашин.

Оно што родитељи једино желе јесте да на овај начин скрену пажњу јавности како се ове трагедије никада не би поновиле. Желе да се овај случај покрене јер до данас, два месеца после трагедије, нико са њима није контактирао, нити их обавестио о даљем току догађаја.

уторак, 28. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије