Čitaj mi!

Rudničani duže od decenije čekaju bankomat

Većina građana plate i penzije dobija na tekući račun i svakodnevno koristi platne kartice. Zato su bankomati postali neophodni, jer omogućavaju podizanje gotovine i kada banke ne rade. Ipak, nisu svima jednako dostupni.

Vikendom, kad banke ne rade, Rudničani ne mogu doći do gotovine, jer u mestu nema bankomata. To je posebno nezgodno kada penzija „legne" na račun u subotu.

"Bankomat je potreban zato što nemate priliku da uzmete novac, ako je to subota ili nedelja", kaže Adam Miletić iz Rudnika.

Duže od decenije čekaju dolazak bankomata, posebno oni koji imaju račune u bankama.

"Verovatno je to politika Poštanske štedionice, da ne daje za kartice gotovinu drugih banaka. Prema tome mi sad moramo da idemo u Milanovac da bismo podigli gotovinu", ističe Miletić.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Rudnik Milovan Nikolić kaže da najveći problem imaju penzinoeri.

"Penzionerima je takođe problem, uglavnom su to bolesni i stariji i ljudi, uglavnom nesposobni. Osim što ih košta da odu do Milanovca, ne postoje redovne autobuske linije. Ja mislim da dva ili tri, eventualno saobraćaju između Rudnika i Milanovaca", objašnjava Nikolić.

Kada će stići bankomat ne znaju ni u Udruženju banaka jer na to pitanje nisu dobili odgovor ni od jedne banke.

Rudničani čekaju da dobiju i rzavsku vodu za piće, da se reši problem kanalizacije, a moraju da se pomuče da dođu i do zarađenog novca.

Za bankomat nije potrebna obimna projektno tehnička-dokumentacija, a interesovanje postoji. Na Rudniku živi 1.500 ljudi, od toga je 600 penzionera i 600 zaposlenih. Od početka pandemije kovida, populaciju su uvećali i vikendaši.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">