Читај ми!

Sava Janjić: Kosovska policija krije istinu od javnosti

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić saopštio je da kosovska policija "filtrira izveštaje" za javnost o zbivanjima na Kosovu, a da kompletne izveštaje dobijaju samo predstavnici međunarodne zajednice.

Janjić se na Tviteru oglasio nakon što je obelodanjen izveštaj kosovske policije upućen međunarodnim misijama da je grupa Albanaca uhvaćena u krađi arheoloških ostataka u isposnici Svetog Petra Koriškog kod Prizrena.

"Samo međunarodne misije dobijaju kompletne policijske izveštaje, dok se lažna slika navodne vladavine zakona predstavlja javnosti. Nije ni čudo što Kosovo ostaje čvorište korupcije i organizovanog kriminala s tako jednostranim pristupom zakonima i pravdi. Zašto internacionalci to tolerišu?", napisao je Sava Janjić na svom Tviter nalogu.

Policija je u izveštaju međunarodnim predstavnicima navela da ih je zadržala u pritvoru od 48 sati. Navodi se da je prilikom prebacivanja u pritvor jedan od četvorice uhapšenih pobegao.

Iguman Sava dodaje da je zahvalan predstavniku međunarodne misije koji ih je obavestio o ovom vandalizmu.

"Kosovska policija šalje samo filtrirane izveštaje medijima i na taj način sprečava javnost da sazna šta se stvarno događa. Sramota, ali uobičajena praksa na Kosovu gde vladavina zakona ne postoji", ocenio je Sava Janjić.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво