Читај ми!

Radojičić: Ada Ciganlija dobija inkluzivno dečje igralište

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je da će Ada Ciganlija u maju dobiti inkluzivno dečje igralište, koje je trenutno u izgradnji zahvaljujući saradnji Grada Beograda i Unicefa.

Zoran Radojičić je prilikom današnjeg obilaska radova na Adi Ciganliji istakao da je reč o investiciji vrednoj oko pet miliona dinara na čijoj realizaciji su angažovani JP "Ada Ciganlija" i JKP "Zelenilo - Beograd".

"Od 2015. više od sto igrališta urađeno u glavnom gradu, ali ovo će biti od posebnog značaja jer je namenjeno deci sa smetnjama u razvoju, koja će ovde moći da se igraju bezbedno. Unicef je zajedno sa studentima Arhitektonskom fakulteta osmislio idejno rešenje dečjeg igrališta", naglasio je Radojičić.

Podsetio je da je sa Unicefom saradnja na zavidnom nivou veoma dugo, ukazujući na samo jedan od značajnih projekata kao što je "Halo beba", te da će se nastaviti s realizacijom sličnih projekata.

"Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku" 

Gradonačelnik se osvrnuo na uslugu socijalne zaštite "lični pratioci", kojih od 45 koliko ih je bilo u 2014. sada ima bezmalo 500, odnosno deset puta više.

"Ove godine za tu namenu u gradskom budžetu opredeljeno je 330 miliona dinara, a usluga će se i nadalje razvijati", naveo je Radojičić.

Istakao je da Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku i da je na poziciji socijalne zaštite ove godine izdvojeno je 76 miliona dinara.

Gradonačelnik Radojičić je iskoristio priliku da apeluje još jednom na sugrađane da nose maske.

"Adu Ciganliju samo tokom jučerašnjeg dana posetilo je više od 20.000 ljudi, ali je primećeno da ređe nose zaštitne maske u odnosu na prethodni period. Imamo velik broj vakcinisanih, mnogo veći nego brojne druge zemlje, prošli smo kroz teške faze, ali još nije vreme za opuštanje. Zato apelujem na sugrađane da u ovoj možda završnoj fazi borbe protiv virusa ne napravimo grešku i da nosimo maske čak i na otvorenom, posebno kada smo u bliskom kontaktu sa drugima" istakao je Radojičić.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије