Читај ми!

Milica više ne pešači pet kilometara do škole, zimu provodi u novom domu

Nova godina donela je sreću Milici Vučković i njenim roditeljima iz Bumbarevog brda kod Knića. Oni su se iz trošne kuće preselili u privremeni stan u Domu kulture u njihovom selu.

U privremenom, ali bezbednom i toplom domu, ekipa RTS-a ponovo je posetila Vučkoviće. Otac Novica je imao dve teške operacije, majka nezaposlena živelo se sa 3.000 dinara socijalne pomoći. 

Mala Milica je odličan đak koja je pešačila pet kilometara do puta u školu. Uz to pohađa muzičku školu ю svira violinu i trenira karate.U novom domu zatekli smo Milicu i majku Stanicu koje ne mogu da sakriju sreću.

"Sada imam svoju sobu, kupatilo, više ne prokišnjava kada padne kiša. Nije nam hladno, najlepše je što mogu da mi dođu drugari, i što mi je blizu škola", rekla je Milica Vučković iz Bumbarevog brda.

"Mnogo je lepše, Milica ima njenu sobu, imam kuhinju, vodu, kupatilo...drugi život", kaže Stanica Vučković.

Opština je dodela privremeni smeštaj i nešto nameštaja kao i brojni donatori koji su se javljali nakon emitovanja priče .

"Mi smo kao lokalna samouprava, pošto se to nalazi na našoj teritoriji, naši su sugrađani, uradili smo sve u saradnji sa stanovnicima i Mesnom zajednicom da nađemo privremeni smeštaj. A bitno je i to da smo sa firmom Evrotaj uz našu sugestiju uspeli da zaposlimo Miličinu mamu", navodi Srećko Ilić, predsednik opštine Knić.

Ova kuća je samo privremeno rešenje kako bi Vučkovići prezimeli. Potrebna im je njihova kuća koju planiraju da kupe na proleće od donacija koje su dobili, a koje i dalje pristižu.

Imaju obećanje da će pomoći i opština Knić, kako bi rešili stambeni problem kupovinom ili izgradnjom nove kuće.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво