Читај ми!

Zvaničnici vernicima čestitali Božić

Ministri u Vladi Srbije uputili su danas čestitke Srpskoj pravoslavnoj crkvi i pravoslavnim vernicima koji Božić slave po starom, julijanskom kalendaru.

Potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je Badnji dan i Božić svima koji slave i poželeo da ga provedu u zdravlju i miru u krugu porodice.

''U ime Ministarstva i svoje lično ime, čestitam vam najradosniji hrišćanski praznik, uz želju da ga proslavite u zdravlju i radosti. Provedite ove praznične dane u miru, zajedništvu i slozi sa najbližima. Mir Božiji, Hristos se rodi", poručio je Ružić.

I potpredsednica vlade Zorana Mihajlović čestitala je praznik, uz želje da im Božić donese dobro zdravlje i da ga proslave u miru, ljubavi i blagostanju sa svojim porodicama.

"U svakoj krizi, pa i u ovoj u kojoj se svet nalazi danas, neprolazne hrišćanske vrednosti predstavljaju svetionik i put da kao pojedinci i zajednica lakše prebrodimo iskušenja vremena u kojem živimo. Teškoće kroz koje smo zajedno prošli tokom protekle godine pokazale su nam još jednom da se i sa najvećim izazovima možemo izboriti kada smo jedinstveni, solidarni i kad brinemo o dobrobiti svakog od nas. Neka praznik Hristovog rođenja u srca svih verujućih ljudi donese mir, ljubav i radost i ojača našu veru u bolje dane ispred nas, u miru, slozi, napretku i međusobnom poštovanju", navela je Mihajlović.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je Božić mitropolitu dabrobosanskom i čuvaru patrijaršijskog trona Hrizostomu, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima SPC uz poruku:

''Neka nas ovi praznici nadahnu radošću, snagom i dobrotom, kako bi nadvladali sve izazove koji su pred nama. Želim Vam dobro zdravlje i svako dobro. Mir Božji, Hristos se rodi'', poruka je Stefanovića.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin čestitao je  arhijerejima Srpske pravoslavne crkve, monaštvu, sveštenstvu i svim pravoslavnim vernicima Badnje veče i Božić.

"Arhijerejima Srpske pravoslavne crkve, monaštvu, sveštenstvu i svim pravoslavnim vernicima želim da Badnje veče donese toplinu i ljubav doma, a Božić, svetli praznik Hristovog rođenja, mir, dobro zdravlje, duhovnu radost i veru u bolje sutra", navodi se u čestitki.

Čestitku je uputio i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović:

''Neka radosni praznik Hristovog rođenja u sve domove donese zdravlje, sreću i uspeh, a u srca mir. Darujmo jedni drugima osećaj praštanja, saosećanja i uvažavanja. Neka je srećno i berićetno! Mir Božji, Hristos se rodi''.

U svojoj čestitki ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović istakla je da je protekla godina donela stradanje, strepnju i neizvestnost i da su mnogi ostali bez svojih najmilijih, a srpska crkva bez svog poglavara.

''Ipak, iščekujući dan Hristovog rođenja, čekamo bolje sutra. Želim da nam ovaj Božić donese zdravlje, mir i blagostanje, da nam srca ispuni blagošću i ojača veru. Želim svima da praznik provedu u radosti i u krugu svojih najbližih'', poručila je Obradovićeva.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković poželeo je da na Badnji dan, uoči Božića, svi domovi budu ispunjeni toplinom, duhovnom radošću i verom u bolje sutra.

"Neka ovaj praznik bude prilika da se svi zajedno podsetimo važnosti poštovanja neprolaznih i istinskih vrednosti plemenitosti, međusobnog razumevanja i tolerancije u izgradnji prosperitetnije budućnosti naše Otadžbine", naveo je Selaković.

"Praznik u krugu najmilijih"

Da praznik provedu u krugu najmilijih, u miru i sreći, vernicima je poželeo i ministar finansija Siniša Mali.

"U vreme brojnih izazova sa kojima se suočava ceo svet, sada je važnije nego ikada ranije da negujemo vrednosti kao što su ljubav i zajedništvo. Uveren sam da ćemo pronaći snagu jedni u drugima da izazovna vremena prebrodimo zajedno", navodi se u čestitki Malog.

U ime Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infratsrukture i u lično ime, sveštenstvu i svim vernicima srdačne čestitke uputio je i ministar Tomislav Momirović:

"Neka nam Božić svima u dom donese pre svega mnogo zdravlja, uz očuvanje vrednosti porodice, mira i sloge, a onda će i sreća biti neminovna. Mir Božji, Hristos se rodi - Srećan Božić".

Čestitke je uputila i ministarka privrede Anđelka Atanasković.

"Neka nam ovaj radostan praznik srca ispuni ljubavlju i čestitošću i snagu da u miru, dostojanstveno, savladamo sve izazove koji su pred nama. Božić neka nam donese blagostanje i napredak i osnaži zajedništvo. Verujem da zajedno možemo da stvorimo još jaču zemlju za našu decu i njihovo bolje sutra", poručila je Atanasković.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević svima je poželela da Božić proslave u radosti, sreći i blagostanju, sa svojim porodicama.

''Neka nam Božić, praznik rođenja i obnove života, donese mnogo osmeha i radosti i iznad svega dobro zdravlke, najveće bogatstvo današnjice", navela je Kisić Tepavčević.

I ministarka pravde Maja Popović uputila je najiskrenije čestitke, ističući da nas je protekla godina stavila pred velika iskušenja i teške odluke, a da smo svim izazovima dali ''saborno dostojan odgovor, svedočeći svoju pravoslavnu veru i srpsku tradiciju''.

''Neka Rođenje Hristovo, taj veličanstveni događaj kada je Bog uzeo ljudsko telo na Sebe, bude podsticaj da u ovoj godini još više i predanije radimo za dobrobit Srbije, Svete Crkve i našeg naroda", navela je Popovićeva.

Da praznik svaki dom ispuni slogom, srećom i blagostanjem, a posebno one u selima Srbije, poželeo je ministar Milan Krkobabić.

"Božić, praznik rađanja i nade, uvek nas iznova podseća na važnost stvaranja i očuvanja porodice. Želim vam da budete pre svega zdravi, da se čuvate i poštujete, da gradite mir sa radošću i ljubavlju, jer dani koje živimo pokazuju koliko je važna porodica sa kojom kroz teškoće prolazimo lakše i postajemo jači", naveo je on.

Državni zvaničnici i juče su čestitali  Božić vernicima koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.

Godfri građanima Srbije čestitao Badnji dan

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri čestitao je građanima Srbije Badnji dan poželevši da božićne praznike provedu u miru i s porodicom.

Godfri je jutros učestvovao u seči Badnjaka što je i podelio sa pratiocima na društvenoj mreži Tviter.

"Srećan Badnji dan! Želim vam da dočekate Božić u miru zajedno sa svojim porodicama, zdravi i srećni", objavio je Godfri, čestitajući na srpskom jeziku Badnji dan.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво