Читај ми!

Sahranjen Dragan Janjić, urednik agencije "Beta"

Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik novinske agencije "Beta" Dragan Janjić sahranjen je na groblju "Orlovača" u pratnji porodice, brojnih prijatelja i kolega.

Direktor agencije "Beta" Radomir Diklić rekao je da je Dragan Janjić bio veran suprug, dobar otac i svekar i dragi prijatelj, da je za njega porodica bila početak i kraj svih razmišljanja i da bi se "pretvarao u vuka" kada bi neko ugrozio njegove najmilije.

Kako je rekao, prva njegova briga bila je porodica, a na drugom mestu bila je "Beta" koju je pre 26 godina osnovao sa kolegama slušajući svoju savest i integritet.

Diklić je rekao da se "Beta" brzo pozicionirala zahvaljujući i vestima sa ratišta u Bosni i Hercegovini, a da je dopisničku mrežu vodio upravo Janjić.

"Samo njegova duša zna kako je primao vesti sa ratišta. Njegova Bosna je patila i on sa njom, ali ne i istina. Beta je zahvaljujući Janjetu, kako smo ga zvali, pokazala da novinarstvo mora ostati častan poziv", poručio je Diklić.

"Beskompromisni borac za slobodu novinarske reči" 

Radomir Diklić je istakao da je Janjić bio beskompromisan borac za slobodu novinarske reči i poštovanje etike i da će svima u "Beti" nedostajati njegova spremnost da pomogne mladima i spremnost na kolektivni rad.

"Dok postoji, Beta će čuvati uspomenu na svog osnivača i glavnog i odgovornog urednika Dragana Janjića", naglasio je Diklić.

Urednik izdavačke kuće "Klio" Zoran Hamović rekao je da je Janjić bio mnogo više od novinara i da je na svakom mestu branio profesiju.

"Ostaje nam samo da preselimo u srce ono što smo imali", rekao je Hamović.

Dragan Janjić iznenada je preminuo u noći između 30. i 31. decembra 2020. u 65. godini.

петак, 24. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије