Читај ми!

Преминуо Драган Јањић, уредник агенције "Бета"

Дугогодишњи главни и одговорни уредник и један од оснивача агенције "Бета" Драган Јањић изненада је ноћас умро у 65. години, саопштила је та агенција.

Драган Јањић је рођен 6. октобра 1955. у месту Лопаре, у Босни и Херцеговини. Завршио је Филолошки факултет у Београду, а новинарску каријеру почео је у агенцији Танјуг, где је радио од 1983. до 1994. као новинар, репортер и уредник.

Један је од оснивача Бете. у којој је од 1994. до 2000. био уредник унутрашње редакције и заменик главног и одговорног уредника. Од  2000. до 2007. био је главни и одговорни уредник.

Од 2007. до 2008. био је заменик министра за културу и информисање, у периоду 2008. до 2010. био је заменик главног уредника Политике, а од 2010. до 2016. саветник за медије Заштитника грађана.

У Бету се на место главног и одговорног уредника вратио 2016. године.

Агенција је навела да се Јањић током дугогодишње новинарске каријере бескомпромисно борио за објективност и професионалност у извештавању и права и положај новинара и независних медија.

Био је члан Независног удружења новинара Србије, Комисије за заштиту новинара и један од иницијатора оснивања независног синдиката новинара и члан синдиката Независност.

Драган Јањић ће бити сахрањен у недељу, 3. јануара у 11 сати на гробљу Орловача у Београду. Комеморација ће бити одржана у уторак 5. јануара у Медија центру у 12.00.

Министарка културе упутила телеграм саучешћа

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић у своје име и име Министарства упутила је телеграм саучешћа поводом смрти Драгана Јањића.

"Упућујем искрено саучешће породици и пријатељима, као и запосленима агенције Бета. Новинарство је од данас без искусног новинара и уредника, који је својим радом оставио траг на медијској сцени", навела је Маја Гојковић. 

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије