Читај ми!

Vučić, Branbićeva i Selaković čestitali Hanuku

Predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković čestitali su Hanuku rabinu Isaku Asielu i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Srbiji.

U čestitki Vučića je navedeno: "Srdačno Vam čestitam veliki praznik Hanuku sa željom da se svi paljenjem svećica podsetimo velikog podviga i vrline u očuvanju svoje vere i tradicije", navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima. 

Neka nas ovaj praznik podseti, kaže se u čestitki predsednika Srbije, da smo svi deca jednog Boga i da vođeni tom mišlju damo zajednički odgovor svim izazovima savremenog sveta. 

Vučić ističe da je upravo  ta misao vekovima čuvala jevrejski i srpski narod i pomagala im da odolevaju svim nedaćama i uvek pronalaze pravi put ka boljoj i sigurnoj budućnosti.

"Hanuka lesmiha! Neka je radosna Hanuka!" – navodi se u čestitki.

"Neka ovaj veliki praznik slobode i svetlosti unese svetlost, snagu i veru u vaše domove i vaša srca", navodi se u čestitki Ane Brnabić.

"U ovim izazovnim danima sa kojima se svet suočava, upravo su nam snaga i vera potrebni da se svi zajedno izborimo za bolju budućnost čovečanstva", navodi se u čestitki.

Šef diplomatije Nikola Selakoviće poželeo je da vernici radosni praznik provedu sa najdražima, "osvetljeni Hanuka svećama i nadahnuti Božjom toplinom i ljubavlju".

"Neka današnji praznik toplote i svetlosti bude prilika da zajedno osvežimo misao u svima nama da čuvajući veru možemo odgovoriti svim izazovima savremenog društva. Neka je radosna Hanuka!", stoji u Selakovićevoj čestitki.

 

понедељак, 27. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије