Čitaj mi!

Treće osnovno javno tužilaštvo pod nadzorom zbog prijava protiv direktora škola

Apelaciono tužilaštvo u Beogradu je započelo postupak hitnog nadzora rada Trećeg osnovnog tužilaštva, koje je od policije zatražilo da obavi razgovore sa direktorima škola u vezi zaštitinih epidemioloških mera, radi utvrđivanja svih okolnosti u vezi radnji koje su preduzete u tom slučaju i njihove osnovanosti u skladu sa zakonom.

U slučaju utvrđivanja propusta i nestručnog rada postupajućeg zamenika javnog tužioca, biće preduzete dalje mere i radnje o čijem ishodu će javnost biti blagovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju Apelacionog tužilaštva.

Ističe se da je to tužilaštvo naložilo da se prekine svako dalje postupanje u tom predmetu, a posebno da se direktori određenog broja škola u Beogradu ne pozivaju na razgovor u nadležne policijske stanice.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu, Apelaciono tužilaštvo je takođe pozvalo sve građane da se u potpunosti pridržavaju svih mera koje su naložene od strane nadležnih državnih organa radi suzbijanja epidemije prouzrokovane širenjem virusa kovid 19.

Krivične prijave protiv direktora osnovnih škola, jer su tražili od zaposlenih i učenika da nose maske, podneo je predsednik Sindikata zaposlenih u policiji Dejan Đukić, Višem javnom tužilaštvu u Beogradu koje se oglasilo nenadležnim za postupanje po njima i prijave prosledilo osnovnim tužilaštvima.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je tim povodom pokrenulo postupak i zatražilo od policije da ispita direktore škola u svojstvu građana i prikupi potrebna obaveštenja, zbog čega su pozvani direktori negodovali ali i veliki deo javnosti.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić sastao se sa direktorima dve škole u Beogradu, protiv kojih je, između ostalih, podneta krivična prijava jer su tražili od zaposlenih i učenika da nose maske. Ružić je rekao da policija više neće pozivati direktore.

 

 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">