Читај ми!

Ружић: Решен је проблем, позивања директора више неће бити

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић састао се са директорима две школе у Београду, против којих је, између осталих, поднета кривична пријава јер су тражили од запослених и ученика да носе маске. Ружић је рекао да полиција више неће позивати директоре.

Против свих директора београдских основних и средњих школа руководство једног од регистрованих синдиката, Синдикат запослених у полицији, поднело је кривичне пријаве јер су тражили од запослених и ученика да носе маске.

Кривичну пријаву поднео је председник Синдиката запослених у полицији Дејан Ђукић, а Треће основно јавно тужилаштво у Београду је покренуло поступак и затражило од полиције да испита директоре школа. 

Директори школа затражили су од министра Ружића да их заштити, јер су поштовали закон и све мере и инструкције које су добили од Министарства просвете и Кризног штаба за сузбијање коронавируса.

Ружић се тим поводом састао са председником Друштва директора Србије и директором Друге економске школе Дејаном Недићем и чланом Управног одбора Друштва и директором Земунске гимназије Милошем Бјелановићем.

Ружић је нагласио да председница Владе Србије Ана Брнабић и он деле став да је апсурдно да се позивају директори школа на разговоре зато што поштују мере Кризног штаба и захтевају обавезно ношење маски као најважније средство заштите од вируса Kовид19.

Министар је поручио да је, у сарадњи са Министарством правде, Тужилаштво, након сагледавања ситуације, донело одлуку о обустави поступка по предметној кривичној пријави.

"Даљих оваквих разговора са директорима неће бити", казао је Ружић.

Додао је да је јако захвалан на посвећености свих запослених у просвети да се одржи васпитно-образовни систем, као и дисциплина која чини да школе не буду место веће трансмисије вируса.

Недић и Бјелановић захвалили су се у име директора и председници владе и првом потпредседнику и министру на разумевању и разјашњавању недоумице.

У међувремену је Апелационо тужилаштво у Београду започело поступак хитног надзора рада Трећег основног тужилаштва, које је од полиције затражило да обави разговоре са директорима школа.

У случају утврђивања пропуста и нестручног рада поступајућег заменика јавног тужиоца, биће предузете даље мере и радње о чијем исходу ће јавност бити благовремено обавештена, наводи се у саопштењу Апелационог тужилаштва. 

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво