Читај ми!

Mobilni rendgen aparat za bolnicu u Pasjanu

Zdravstvenom centru Gnjilane-Šilovo, sa privremenim sedištem u Pasjanu uručen je rendgen aparat a u sklopu bolnice pušten je u rad novi rendgen kabinet. Mobilni rendgen aparat, obezbedio je Republički fond za zdravstveno osiguranje u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju.

Novim aparatom biće pored ostalog, omogućeno kovid bolnici, koja radi u okviru te ustanove, sprovođenje kompletne dijagnostike kod pacijenata obolelih od koronavirusa.

"To je portabilni mobilni aparat, rendgen aparat najnovije generacije. Prevashodno je namenjen, pošto je mobilni, za snimanje ležećih pacijenata, koji su nepokretni I koji ne mogu da dođu do rendgen kabineta. Znači indikacije za njegov rad postoje u pedijatriji, internoj medici, hirurgiji pa čak I ginekolijiji. U ovom trenutku zadovoljava sve naše potrebe za snimanje pluća, zato što znate kovid je virus koji napada prevashodno respiratorne organe pa I sve druge, ali pluća na prvom mestu", rekao je Zoran Perić, direktor Zdravstvenog centra u Pasjanu.

Naveo je da je u kovid odeljenju pri bolnici u Pasjanu svakodnevno pet do deset pacijenata na kiseoniku.

Poslednjih dana iz srpskih sredina u Kosovskom pomoravlju testirano je 30 osoba među kojima je petoro pozitivno na kovid 19.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво