Читај ми!

Od Grada Beograda sto miliona dinara investicija za Kosovsku Mitrovicu

Grad Beograd izdvojio je blizu 100 miliona dinara za gradnju 40 stanova i dečijeg igrališta u severnom delu Kosovske Mitrovice, a namera je da i dalje ulaže kako bi se Srbima koji su ostali na Kosovu i Metohiji olakšao svakodnevni život.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća Gradska čistoća Beograd, Marko Popadić, rekao je da je grad Beograd prošle godine finansirao gradnju od 20 stanova a da je u toku gradnja još 20 za potrebe nezbrinutih porodica u Kosovskoj Mitrovici.

"Šesnaestog septembra je položen kamen temeljac za drugu stambenu zgradu koja će biti završena do srpske nove godine. Vrednost obe zgrade je 86 miliona dinara. Takođe, uložili smo 11 miliona dinara u gradnju dečijeg igrališta. Javno komunalno preduzeće je doniralo više vizila za čišćenje ulica i odvoženje komunalnog otpada", rekao je Popadić RTS-u tokom posete delegacije grada Beograda Kosovskoj Mitrovici.

Najavio je da grad Beograd neće da stane sa pružanjem pomoći i da veruje da će još više i intenzivnije biti ojačane veze između dva bratska grada.

Delegacija Beograda bez Gorana Vesića, kome na Jarinju nije dozvoljen ulazak na KiM, boravila je u Kosovskoj Mitrovici povodom dana te opštine.

Zabranom ulaska Goranu Vesiću, odloženo je potpisivanje Povelje o bratimljenju Kosovske Mitrovice i Beograda, najavljeno za danas.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво