Čitaj mi!

Novac od prodaje fotografija Sukija Sulejmanovića biće uplaćen za malu Aniku

Prijatelji i kolege, organizatori izložbe nedavno preminulog fotoreportera agencije EPA Srđana Sulejmanovića Sukija, koja je otvorena u beogradskoj galeriji "Progres", odlučili su da, nakon zatvaranja izložbe, prodaju sve izložene fotografije i novac od prodaje uplate na račun male Anike Manić.

Dvogodišnja Anika Manić boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1 i potreban joj je lek koji košta više od dva miliona evra. Do sada je prikupljena polovina novca, a do sredine decembra potrebno je prikupiti i ostatak.

Ovoj akciji odlučili su da se priključe i prijatelji i kolege fotoreportera Srđana Sukija Sulejmanovića, koji je nedavno preminuo.

Njegove fotografije, izložene u Galeriji "Progres", biće prodate posle izložbe, a novac od prodaje uplaćen na račun za pomoć maloj Aniki.

"Srđanov život nismo uspeli da spasemo, ali se nadamo da ćemo uz pomoć novca, prikupljenog prodajom njegovih fotografija, uspeti da spasemo život male Anike", rekao je tim povodom Srđanov kolega Andrej Čukić.

Mnogi prijatelji su se od Sukija oprostili zahvalivši mu što ih je tako bogato darivao, kako svojim prijateljstvom, tako i svojim fotografijama.

Izložba fotografija Srđana Sulejmanovića Sukija zatvara se 20. novembra u galeriji "Progres".

Od 20. do 30. novembra fotografije će biti izložene u Knez Mihailovoj ulici.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">