Читај ми!

Аники хитно потребна помоћ свих нас – за месец дана неопходно скупити још милион евра

Двогодишњој Аники Манић, која болује од спиналне мишићне атрофије тип 1, потребна је помоћ свих нас. Неопходан јој је лек који кошта више од два милиона евра, а до сада је прикупљена половина новца. До средине децембра потребно је прикупити и остатак.

Аникина мајка, Иванка Павловић Манић, апелује да свако ко може пошаље један СМС, јер тиме шаље Анику директно на терапију.

"Ми осећамо сада да Србија дише за Анику и једино јој тако и можемо омогућити да и сама продише пуним плућима. Ми смо свесни да је један милион евра много новца, али 200 динара што је цена једног СМС-а није тако много. Ако свако ко може пошаље један СМС он шаље Анику директно на терапију", поручује Иванка.

Недавно је прославила други рођендан. И то је добра вест, јер Аника болује од спиналне мишићне атрофије тип 1, опаке и ретке болести због које оболели неретко не дочекају други рођендан. Успела је да направи важан корак и надмудри болест, али сада јој је неопходна помоћ свих нас.

Да Аника настави да живи, неопходан јој је лек који кошта више од два милиона евра. До сада је прикупљено пола. До средине децембра неопходно је прикупити и остатак новца.

"Уколико се терапија буде одлагала Аника неће испуњавати критеријум везан за тежину и за узраст и ако прекорачи критеријум доктори не могу да гарантују безбедност", указује Иванка.

Аника од свог другог месеца прима лек који јој помаже да се успори напредовање болести. Али, како време одмиче, она све теже дише и гута и потребно је све више апарата да се Аника одржи у животу. 

Лек за који се прикупља новац, враћа и наду. Једна инјекција утиче на исправљање гена како би почео да се производи протеин неопходан за Аникин живот.

Аника је велики борац 

Иванка каже да Аника има добре и лоше дане. У лошим данима, како истиче, не може да дође до ваздуха и бори се за дах, гуши се. Додаје и да су то веома стресни тренуци за целу породицу, јер је болест подмукла и неизвесна и никад се не зна шта нам сутра носи, а сада и с короном ризик је још већи и притисак расте.

"Ми смо сада у изолацији да бисмо је заштитили од инфекција било које врсте, јер за њу оне могу бити веома опасне. Али Аника је велики борац, ми је зовемо лавић, доста тога је издржала до сада и ми смо сигурни да ће превазићи ову последњу препреку и доћи до своје терапије", каже Иванка.

У току је аукција куће на Руднику, коју су огласили брат и сестра. И један бајкер са Рудника понудио је кућу на продају. Рагбисти Партизана огласиће свој пехар на аукцији 21. новембра.

Свако ко може нека пошаље број 858 на 3030, ко може и више, нека помогне.

А у помоћ нас зову и друга деца. Зато и за Анику, Оливера, Мињу, а има још деце којој је неопходан овај лек, за све њих на лицитацији је и ограничен број књига "Дневник ратног хирурга" чувеног хирурга Лазе. Јер, Миодраг Лазић је спасао на стотине дечјих живота. То су његови лични примерци књиге или његових пријатеља и хуманих људи.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво